Op 10 oktober is het landelijk de Dag van de Duurzaamheid. Ons waterschap vindt dat een mooi moment om aan alle inwoners bekend te maken dat we uit rioolwater kunstmestkorrels maken, vooral geschikt voor gras. Dus uit douchewater, wc, wasmachine, noem maar op.

Deze kunstmestkorrels worden op de zuivering van Amersfoort gemaakt en we willen via social media en huis aan huis bladen bekend makend dat inwoners gratis kunstmestkorrels kunnen komen afhalen, tussen 10.00 en 14.00 uur op de zuivering aan de Neonweg.

We willen dit feestelijk inleiden door onze heemraad (= dagelijks bestuurslid) de eerste pot aan inwoners uit te delen en de pers de gelegenheid geven om het proces van kunstmest maken te zien en te filmen.

Omdat Duurzaam, sZaAI GROEN op een superleuke manier en zinnige manier bezig zijn om groen fraaier te maken door groen te zaaien, zouden wij graag aan jullie de eerste pot met kunstmestkorrels uitreiken.

Op deze kunstzinnige uitnodiging, zullen Jan Wink en Peter Wiel van Duurzaam Soesterkwartier de eerste kunstmest korrels in ontvangst nemen.

Inwoners kunnen dus ook hun eigen afvalwater weer ophalen, zij het in gedroogde vorm om de tuin te bemesten.

Duurzaam Soesterkwartier

 

Karel van Rooy

De redactie wacht de uitnodiging met spanning af.