Tijd voor Amersfoort
Check it out: programma Koningsdag bekend

Programma voor Koningsdag bekend gemaakt
27 april | Het programma van Koningsdag is bekend gemaakt. Van Boogiewoogie Mondriaan tot Lejo, van lieve vrouwen tot de wervelende Regioquiz, Van Oldenbarnevelt en het Oranjefestival! Waar alles gaat gebeuren en wie je op de route vindt, bekijk je op de website. Laat je omver blazen door de video en de interactieve kaart.

Programma Koningsdag bekend gemaakt

We Are Public! Nieuw in cultureel Amersfoort

Lancering We Are Public
vanaf 15 maart | Maandelijks naar nieuwe exclusieve voorstellingen, optredens en tentoonstellingen in de hele regio. Waarvoor je alleen je pasje hoeft te laten zien. Klinkt goed, toch? We Are Public start dit weekend in Amersfoort. Om het te laten slagen, zoeken ze cultuuroptimisten zoals jij. Kijk snel hoe het werkt en wat je moet doen om zelf zo’n pasje te bemachtigen.

We Are Public komt naar Amersfoort

Must do: bierwandeling & -proeverij

Historische bierproeverij
24 maart | Ontdek samen met je vrienden waarom Amersfoort een echte bierstad is. Proef, wandel en vergelijk! Wist je dat 60% van de mensen in de 15e en 16e eeuw geld verdiende aan bier? Wie zich inschrijft voor de historische biertour doet mee met de wandeling door de stad, bezoekt de pas geopende Kuiperij en proeft natúúrlijk verschillende biertjes.

Bierproeverij en -wandeling door Amersfoort

Kids kapen de stad op Kinderdag

Kinderdag in Amersfoort
15 maart | Zit je vrijdag thuis met de kinderen, door de landelijke staking van leerkrachten? In Amersfoort wordt het sowieso een leuke dag. Er is echt van alles te doen: van een junior stadswandeling tot workshop porselein-schilderen en high tea bij The Blueberry. Vrijdag = dus Kinderdag! Check het programma en waar je voor wilt reserveren.

Kinderdag in Amersfoort

Heb de lente lief bij de Streekmarkt

Streekmarkt in De Nieuwe Stad
30 maart | Struin gezellig over de streekmarkt in De Nieuwe Stad. Op het centrale plein van deze nieuwe woon- en werkwijk vind je meer dan 70 kraampjes met hebbedingen: duurzaam, lokaal en gewoon leuk. Oké, soms een beetje gek. Je moet eigenlijk gewoon even gaan kijken. Snuif de lente op en loop langs de bloemen, planten, ijs en lekkere dingen om mee te nemen.

Lieve Lente Streekmarkt

Zet je speurneus maar op: vintage kilo sale

Vintage Kilo Sale
24 maart | Mag ’t een pondje meer zijn? Bij de Vintage Kilo Sale is ’t net zoals op de markt: je betaalt naar het gewicht van je aankopen. Het Kringloopcentrum in Amersfoort is speciaal voor de gelegenheid aangevuld met jeans van Levi’s, jacks van Adidas, eighties rokken en nog veel meer. Als je op tijd komt, heb je nog keus uit de allerleukste items. Dat wil je toch niet missen?

Vintage Kilo Sale in Amersfoort