Soesterkwartier 4 december 2017. In het “dance”centre Speeltuin Soesterkwartier stijgt de spanning. Met nog twee repetities te gaan, slaat de onstuimigheid toe. Mede door die Goed Heiligman die morgen langs komt, zijn de “Hiphoppertjes” een “beetje “druk.

Op kantoor ook: “Met de SK Power Hoppers”… dag heer de Mol,,,, Uhhh nee ze zijn nog niet te boeken. Dag. << Met de Sk Power Hoppers: ahh heer van de Linden. neu een musical is nog wat prematuur. <<> de Kerstman… Ja het is nog geheim, maar er lekt wel steeds meer uit van de Power Hoppers.

Een gekkenhuis dus in het “dance-centre ” Bij aanvang wordt de groep toegesproken door de “chef de Equip”Anita die de premiere avond ( 18 december) bespreekt. Over en weer vragen en uitleg. Het wordt een verrassende opening, zo te horen.

De artistiek leidster Chiara Hasper  neemt na dit kringgesprek de leiding weer in handen. De puntjes op de bekende I zetten. Wel de eerste 5 minuten werden er wel puntjes gezet maar niet op de I. De groep was een beetje “nerveus” zeg maar. Het duurde even voordat alles weer in het gareel was gezet, maar daarna liep het weer grandioos.  Anita en ondergetekende verbazen ons over zoveel expressiviteit.

Het omkeren van de richting van optreden, valt niet goed, dat zijn ze niet gewend, dus dat werd al snel weer naar de oude structuur terug gebracht. pffffff. Een pasjes er bij en een pasje er af het was “schaven”aan de “geheime”dans. De mannelijke Nourajev raakt geheel in trance en geeft een uitstekende “performance”

Het valt dan ook niet mee, om niet alle details te laten zien

Op naar de laatste sessie. Nog even met de Flint”bellen.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Alleen voor ouders, fotoreportage. (klik hier).