Bijzondere verhuizing: twee boa constrictors krijgen nieuw onderkomen in DierenPark Amersfoort

 Vanmorgen hebben de boa constrictors van DierenPark Amersfoort een nieuwe stek gekregen. “Wij zijn al weken bezig met het opknappen van het Honderdduizend Dierenhuis”, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk. “Met de verhuizing van onze grootste wurgslangen zijn de werkzaamheden bijna afgerond.” 

Het Honderdduizend Dierenhuis is een bijzondere locatie van het dierenpark waar allerlei reptielen, insecten en amfibieën zijn te vinden. “Naast de verhuizing van de slangen, hebben ook de krokodilsalamanders en de boomkikkers een nieuw interieur gekregen”, vertelt de dierverzorger. “Het komt allemaal heel nauw, want bij deze dieren is luchtvochtigheid en temperatuur cruciaal. Dit moet goed gebeuren, anders kan het verkeerd aflopen.” 

“Wij zijn een hele tijd bezig geweest met de verbouwing”, vertelt Paul. “In het verblijf van de boa’s zijn onder andere een waterpartij, boomstronken voor schaduw en een warmteplekje te vinden.” Het Honderdduizend Dierenhuis van de DierenPark Amersfoort is inmiddels weer geopend voor bezoekers.

https://youtu.be/e8fXbgd1VGg