Op dit moment kunnen kunstliefhebbers terecht bij de Kunstuitleen Amersfoort om de serie beeld- en dichtkunst De kus of het kussen en alles daartussen te bewonderen. De middag voorafgaand aan de Poëzieweek – woensdag 25 januari – zijn de kunstenaars Francisca Kalmijn en Maurice Jonkers in het Eemhuis en presenteren zij van 14.00 – 16.00 uur hun schilderijen en gedichten. 

De serie beeld- en dichtkunst is een synthese van schilderijen en gedichten. De schilderijen zijn van beeldend kunstenaar Francisca Kalmijn. Schrijver, podiumartiest en imagineer Maurice Jonkers is verantwoordelijk voor de gedichten. Drie schilderijen uit de serie en de vijf geschenkkaarten met daarop de gedichten zijn te bewonderen in de vitrine bij de Espressobar Boeken & Bonen in het Eemhuis.

De presentatie
Op woensdag 25 januari zijn beide kunstenaars aanwezig in het Eemhuis. De aanwezigen kunnen luisteren naar de gedichten over ‘kus en kussen’ die Maurice Jonkers presenteert. Zij kunnen ook in gesprek met Francisca Kalmijn om hun mooiste kusherinnering te vertellen. Aan het eind van de middag kiest Francisca de mooiste beschrijving en schildert zij gratis voor de winnaar een prachtig kussentje. Meedoen is gratis. 

In de verkoop
Naast het bezichtigen van de kunstwerken, kunnen geïnteresseerden de werken ook aanschaffen. De doosjes met daarin vijf kaarten, met daarop een schilderij van Francisca Kalmijn en een gedicht van Maurice Jonkers, zijn voor € 15,- te koop bij de Espressobar in het Eemhuis en bij de balie van de Kunstuitleen.