Ouderen wonen steeds langer thuis. Met ondersteuning van familie, buren of vrijwilligers gaat dit gelukkig vaak goed. Het is namelijk ook fijn om op uw eigen plek te blijven wonen, in een vertrouwde omgeving. Toch bent u door uw leeftijd minder mobiel geworden en bent u, wellicht ongemerkt, wat in een isolement geraakt. U voelt zich iets kwetsbaarder, maar wilt anderen hier niet teveel mee lastigvallen. De BoodschappenPlusbus is voor u wellicht de uitkomst!

Samen op stap

Niet alleen biedt de Boodschappenplus vervoer naar een winkelcentrum of supermarkt, voor de dagelijkse boodschappen, er worden ook regelmatig (dag)uitjes gemaakt met de bus. Maar liefst 6 à 7 keer per week gaat de BoodschappenPlusBus op stap naar o.a. de markt, musea, het strand, een rondvaart of pannenkoeken eten in Lage Vuursche. De BoodschappenPlusBus wordt ondersteund door Indebuurt033.  We hebben weer veel leuke en nieuwe uitjes. Leest u op uw gemak het nieuwe programmaboekje door. Klik op de afbeelding voor alle informatie voor de periode 30 januari tot en met 12 maart 2017.

boodschappenplusbus-programma-jan-maart2017

Klik hier om het programmaboekje te openen.

Wilt u deelnemen aan de BoodschappenPlusBus?

Bent u 55+ en lijkt u het wat om regelmatig met anderen op stap te gaan? Bent u inwoner van Amersfoort? Dan kunt u zich opgeven voor de BoodschappenPlusBus.

Vrijwilligers op de BoodschappenPlusBus

Deelnemers worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Deze dienst draait grotendeels op vrijwilligers. Zij zijn betrokken bij planning, organisatie en rijden als chauffeur op de bus.

Word vrijwilliger bij Indebuurt033
Wij zijn altijd hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de BoodschappenPlusBus. Interesse in vrijwilligerswerk? Stuur dan een e-mail naar
vrijwilligers@indebuurt033.nl.

Vanaf 16 januari kunt u inschrijven voor 1 of 2 gezellige uitstapjes.