Woensdag 6 Maart, Aan de buitenkant is nog niet te zien dat er iets gebeurt in de Reset. Bij binnenkomst is dat gelijk al anders. Twee jongens hebben de Playstation in gebruik voor een voetbalspel.  Een ander stel jongeren is bezig op de Snookertafel.

En ook de tafeltennistafel is uitgepakt en in gebruik. Eerst nog maar zes jongeren, maar al snel komen er nog een stel jongeren bij en wordt ook het tafelvoetbalspel in gebruik genomen. Zo gaan sport en spel hand in hand.

De stagiaires helpen de jongerenwerker Linda Blokpoel, met groot enthousiasme en fraaie voorbeelden zoals op de foto te zien is, hoe er ook anders gesnookerd kan worden. 

Linda is na een eerdere ronde flyeren gestart met twee aparte groepen, een jongensgroep en een meidengroep. Vanuit de groepen kwam de vraag om meer dagen en meer samen. En al was dat even spannend, zeker omdat de jongensgroep regelmatig 20 man sterk was, wie niet waagt die niet wint….

Daarom nu de eerste keer gezamelijk. En al was het nog vroeg in de middag, er waren al zo’n 13 jongeren actief. Waren de meiden eerst nog fanatiek aan het tafelvoetballen, even later trokken zij zich terug in de “chillout” ruimte om te gaan knutselen met lapjes, kraaltjes, bandjes en kantjes.

De “chillout” ruimte moest wel snel voorzien worden van frisse lucht om te zorgen dat het “chill”bleef, en te voorkomen dat er “lijmsnuivers” (met alle gevolgen vandien) gekweekt werden. De deuren open, maar dat maakte de knutsel-lust er niet minder om.

Tot zover zijn het hoofdzakelijk jongeren van de Magneet, maar ook de jongeren (8ste groepers) van de andere scholen zijn van harte welkom (ze kijgen binnenkort ook een flyer/uitnodiging). Hoe meer zielen hoe meer vreugd. De nu al aanwezige jongeren vermaakten zich al prima, maar er is zeker ruimte voor meer jongeren.

Zo lijkt de Reset nieuw leven ingeblazen te worden, het jongerenhuis weer voor de jongeren!

De clubmiddagen zijn dinsdag en woensdag van 14,00 uur tot 16.30 uur. Een ding is zeker de jongeren hebben inspraak en mogen plannen in de groep gooien.

Op vrijdagavond is er voor de clubleden ook zaalvoetbal al is dat dan niet in de Reset maar in de sportzaal aan de Twentseweg in samenwerking met de buurtsportcoach. De tijd van het zaalvoetbal is van 18.00 tot 19.00 uur.

Verslag en foto’s (klik hier): Nel Groenendijk