Syntus: Ingezonden brief.

//Syntus: Ingezonden brief.

Syntus: Ingezonden brief.

Een actieve inwoonster uit het Soesterkwartier en al eerder reagerend op de slechte busverbinding van Syntus, zond onderstaande brief aan de Provinciale Staten: Waarvan akte.

Geachte Statenleden.

Tweede Paasdag, miezerig, al de tweede dag geen bus in mijn wijk van 10.000 inwoners. Niet voor mij, om in de binnenstad naar het museum of de bioscoop te gaan, niet voor iemand die me wil opzoeken, gekomen met de trein maar dan nog 25 minuten te lopen.

Ik ben 4 jaar geleden komen wonen in een woonwijk, in seniorenwoningen, met zicht op de bushalte, stadsvervoer elk half uur. Vorig jaar verviel een halte, niet erg, ze waren dicht bij elkaar, maar de rijrichting draaide halverwege de dag om (stond je als je niet bekend was te wachten bij een bushalte waar na 13.00 uur geen bus meer naar de stad of het station ging, terwijl de juiste bus aan de andere kant juist de stad uitreed). Als u het niet meer snapt, wij ook niet en zo ontmoedig je wel het gebruik van de bus.

Dit jaar daarom helemaal geen bus meer nodig op zon- en feestdagen. Niet voor ouderen, evenmin voor jonge ouders met kinderen / kinderwagens of ons bezoek. Ik vind het zo tegen alle voornemens tot duurzaamheid indruisen. Alternatief is een buurtbusje in de opstartfase. Moet ik uiterlijk op Goede vrijdag aanvragen en plannen als ik vandaag naar de stad wil en terug. De ene buren zijn op vakantie met hun camper, de andere is zelf onderweg. Nee, ik ben geen zielig oud mensje, ben veel te fit voor de regiotaxi, maar vandaag doet mijn been nog pijn van de griep en is lopen te ver. Zeker weten, slechts klein leed.

Ik had begrepen dat er in april nog eens gepraat zou worden over de aanbesteding aan Syntus in de provincie Utrecht.

Ja, ik heb de enquête ingevuld over wensen en klachten, waarbij ik me eest 10 pagina’s moest uitspreken over het vervoer in de Lopikerwaard en rondom Loenen, waar ik echt geen idee over heb. Wel vind ik het bizar dat mijn “volkswijk” als enig stadsdeel van Amersfoort het op zondag wel zonder bus kan stellen.

Graag zal ik zien dat u deze situatie verbetert bij de nieuwe aanbesteding. Vooral van partijen die zelfredzaamheid, participatie en duurzaamheid laten meetellen in hun afwegingen, hoop ik het beste,

met vriendelijke groet,

Clary Stäb,

Adres bij redactie bekend.

 

Red.K.v.Rooy

 

Door |2018-04-02T18:44:24+00:00maandag, 2 april 2018 |

3 Comments

  1. I. van 't Veld 2 april 2018 om 20:21 - Antwoorden

    Helemaal mee eens. Totaal onbegrijpelijke route bedacht. Chauffeurs rijden zelfs ook verkeerd. Moet je een half uur wachten voor de volgende bus. Op het station zie je al die andere lijnen af en aan rijden. Mis je hem net weer een half uur wachten. Afgelopen kerstperiode zelfs drie dagen geen bus. Triest.

  2. Joke Sickmann 2 april 2018 om 21:16 - Antwoorden

    ik ben het helemaal met je eens! Nog even en het Soesterkwartier is een derde wereldgebied..

  3. Henk 6 april 2018 om 18:25 - Antwoorden

    Helemaal war en te triest voor woorden. Zo gaat de gemeente Amersfoort om met haar inwoners. De slechtste vervoersmaatschappij kiezen. Alleen maar om het geld. Hoe inwoners van Amersfoort en bezoekers vervoert worden is dus niet van belang. Te duur> Gewoon die route afschaffen. En het moet sneller? Nou dan rijden de chaufeurs en chaufeses toch gewoon wat sneller door de wijk, Iedere andere automobilist gaat toch wel op zij, desnoods de stoep op. Want de bus is groter en dus sterker. Lang leve de (on)juiste keuze van het openbaar vervoer door de gemeente Amersfoort. Het kan niet beter!! Of toch wel????

Geef een reactie