Op zondagmiddag 13 oktober werd traditiegetrouw de Kinderboekenweek afgesloten met het Kinderboekenfestival. Ruim 400 bezoekers kwamen naar het Eemhuis om dit feest mee te maken. Zij konden kiezen uit tientallen activiteiten, allemaal met het thema “Reis je mee?”.

In heel het Eemhuis was het een groot feest. Er waren voorstellingen zoals “De piraten van kamer 16” van theatergroep Heer Otto of “De Liedjesatlas” van Trapperdetrap. Ook konder kinderen meedoen aan verschillende creatieve workshops zoals muziek maken, toneelspelen, dansen en voertuigen zagen. Daarnaast was er veel aandacht voor reizen in het heelal: Govert Schilling hield een lezing voor ouders en kinderen en je kon een heus planetarium bezoeken! Verder waren er verschillende schrijvers, een grote boekenkraam van de Algemene Boekhandel, een kast waarin je zelf radio kon maken, een wedstrijd legovoertuigen bouwen, schminken, knutselen en een disco. Te veel om op te noemen!

De sfeer was fantastisch en er waren allemaal blije gezichtjes te zien. Vooral als er na afloop ook nog een ijsje was van IJs van Vitelli. Kortom: het was een zeer geslaagde 5e editie van dit festival. Het Kinderboekenfestival wordt ieder jaar georganiseerd door de Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst.