Soesterkwartier, 10 oktober 2018. De Nieuwe Sleutel is in de avond het toneel van een aantal inwoners die, als vrijwilliger/ semi professional een goed idee hadden en daarvoor subsidie hebben aangevraagd.

Op uitnodiging van het Buurtbestuur Soesterkwartier, is het de gewoonte geworden dat de subsidie aanvragers, hun project / aanvraag komen presenteren. Op deze wijze kunnen de bestuursleden een oordeel vormen over die projecten. Vragen worden gesteld en voor en tegen argumenten aan de orde gesteld. Een waardevolle inbreng en goed wijze om een indruk te krijgen wat er met de aangevraagde subsidie wordt gedaan.

Het buurtbestuur zal zich volgende week nogmaals over deze materie buigen en een advies uitbreng aan Indebuurt033.

Deze maal,was er voor ruim 52.000 euro, verdeeld over 7 projecten, aangevraagd.

1: Iris Mak wil een project straten voor ouders met een laag inkomen, die de weg naar de hulpverlenende instantie te ingewikkeld vinden. Doel van de training is het aanleren van technieken, die deze mensen slagvaardiger maakt, in het Sociale domein. Soort”Rots / Water training. In 3 lessen moet men weer aardig zijn bijgespijkerd.

2: Kees Gerritsen, namens het Wijkmuseum. Doet een beroep op Indebuurt033 omin het wijkmuseum een verduisteringsgordijn te plaatsen in de dakkapel.Hiermee wordt het weer mogelijk om de beamer te gebruiken zonder dat er lichtinval is.

3: Ilona van de Brom, heeft een organisatie opgezet voor kinderverjaardagen en aanverwante feestdagen waar kinderen gebruikelijk in kadootjes sfeer zitten. Haar is gebleken dat er kinderen zijn die vanwege de financiën geen kinderverjaardag vieren of een cadeau krijgen. In de Reset heeft zij al bergruimte voor kinderspellen ed. Inwoners stalen nu vaak artikelen beschikbaar die zij dan weer ruilt voor de artikelen die zijn nodig heeft. Te denken valt aan 7 publieke feesten/ en twee keer Sinterklaas.

4:  Ester van Zetten zal dit jaar een poging doen om het Oudejaars feest voor de wijk te organiseren. Haar plan om weer een samenzijn voor de Emmaûskerk een groot feest te houden, met muziek en dergelijke is een pittige opgave. Overleg partners schuiven al zo,n beetje aan. ( Esther liet zich vanavond vertegenwoordigen door Henry de Gooijer.),

5: Marlon Raven, wil een”Boxing Bumaye”starten voor jongeren. Als aanvulling op datgene wat er zoal wordt gedaan. De RESET wordt meer en meer gebruikt voor een scale aan activiteiten. Namens Marlo, hield Linda Blokpoel een vurig betoog om deze sportvorm voor de jeugd te promoten.

6:Stichting West ( Jan Herman Koller). Er zijn verregaande plannen om het wijkplan 2019 in beeld en geluid te projecteren. Aangezien de slager zijn eigen vlees niet mag keuren, al deze pitch worden gehouden in het Berg/Vermeerkwartier.

7: Kath Duin: Een forse aanvraag voor het Mama en Pappa-café in de verkeerstuin, diverse onderdelen zijn aan de orde. Er waren een aantal vragen maar vooral lovende woorden voor de “bijna”5 jaar die het café nu bestaat. Een lustrum feestje zal daar bij horen.

Na afloop van de presenties, boog het buurtbestuur zich nog even over een paar zaken, waarna men huiswaarts ging. Aanstaande woensdag zal er over de aanvragen door het buurtbestuur worden geoordeeld. Het advies gaat naar Indebuurt033.

Karel van Rooy.

Foto Impressie