Streekmolen heeft als goede voornemen om per januari 2013 de Amersfoorters kennis te laten maken met de Streekmolen krat. De krat bevat lekkere, verse streekproducten uit de regio, direct van de boer en wordt tweewekelijks thuisbezorgd.

Puur en vers De kratten van Streekmolen zijn gevuld met duurzame en biologische streekproducten zoals vers fruit, verse groente, vlees/vis of een vegetarisch ingrediënt, ambachtelijk gebakken brood en extra ingrediënten zoals honing, kaas of sap. Daarnaast worden er tweewekelijks bijpassende recepten op de website gepubliceerd. Per januari 2013 is de Streekmolen actief in Amersfoort.

Streekproducten met een verhaal

“Onze boeren en tuinders komen bijna allemaal uit de provincie Utrecht. Daarnaast heeft Amersfoort, mede als voormalige Hoofdstad van de Smaak speciale aandacht voor streekgebonden en eerlijke producten. De keuze is dan ook snel gemaakt om ook Amersfoorters kennis te laten maken met producten uit de streek. De producten in de krat zijn heerlijk vers, duurzaam en puur. Elke boer, bakker, imker of tuinder heeft zijn eigen verhaal en als dat verhaal klopt zorgen wij dat het in onze Streekmolen krat komt. De Moestuin uit Maarschalkerweerd heeft bijvoorbeeld potten met heerlijke biologische pompoenchutney aan ons geleverd. En het mooie is dat de moestuin ook nog voorziet in leer- en werktrajecten voor jongeren met een arbeidshandicap. We gaan voor lokaal, vers en duurzaam en dat proef je,” aldus Malcolm Burg, een van de oprichters van Streekmolen.

Overhandiging eerste Streekmolen krat

                                                                                                                                                                            Streekmolen wil zo veel mogelijk mensen laten genieten van eerlijke producten van eigen bodem. Streekmolen is in het voorjaar van 2012 gestart in de stad Utrecht en levert per januari 2013 ook streekproducten in Amersfoort. Op 10 januari zijn we officieel van start gegaan met het bezorgen van de Streekmolen krat in Amersfoort. Om dit te vieren hebben wij de eerste krat overhandigd aan de Amersfoortse programmamanager duurzame ontwikkeling Nelly Swijnenburg (gemeente Amersfoort).

Streekmolen krat proberen?

Streekmolen nodigt de inwoners van Amersfoort uit om een proefkrat te bestellen voor slechts € 25,- (normaal € 29.50). Ook nodigen we potentiële Amersfoortse leveranciers uit om zich aan te melden als producent. Bezoek de website www.streekmolen.nl voor meer informatie.