De laatste week van de vakantie breek alweer aan, Nog een week van spel en ontspanning in de Speeltuin Sk en de Huttenbouw in Speeltuin Rivierenwijk.

B..A.S., het Buurtkerk activiteitenteam Soesterkwartier, meende dat het dan weer tijd werd om de vakantievierders aan het werk te zetten.

Soesterkwartier 19 augustus 2018. Speeltuin Soesterkwartier was voor de gelegenheid weer een omgetoverd tot “stormbaan” . Deels met gebruik van bestaande speeltoestellen en deels met zelf gefabriceerde hindernissen of  “moeilijk te doen”dingen.

Geen zin in de stormbaan dan konden de kinderen nog altijd gaan knutselen op de knip en plaktafel, of even de beentje’s losmaken op het luchtkussen,

Voor de stormbaan meldden zich eigenlijk alle kinderen die kwamen. Naar schatting zo,n 70 sportievelingen gaven zich op en ook die van 3 jaar waren er bij. Een luide bel gaf aan, dat een volgende deelnemer het parkoers op kon, dit om elkaar uiteraard niet in de weg te lopen. En gezegd moet worden, de vrijwilligers van het BAS team, liepen zich de “schompie’s”om iedereen te begeleiden en de tijden vast te leggen. Het competitie gedeelte was in de leeftijd vanaf 7 jaar.

Het circuit.

Startent vanaf het clubgebouw, moest eerst een soort samengestelde spin door klommen worden. Het netwerk van touwen, gaf zo hier en daar wel wat “klauter”problemen, maar iedereen kwam er op zijn of haar manier wel door. Via de draaimolen, waarbij je een gedeelte van de grond niet mocht raken, kwam men bij de evenwichtsbalk. En dat viel niet mee als je net inspannend een touwwerk heb bedwongen. Hier was de hulp van BAS dan ook welkom om de smalle balk te belopen. Maar ja, aan het einde volgt dan ineens weer zo,n stapel pallets die als een brug tegen een tafel zijn geplaatst. Klimmen dus en dan de andere zijde weer dalen. Het volgende object was duidelijk voor sommige een doordenker. Twee enorme skippyballen op je weg, die afzonderlijk voor je langs schieten. Met de bedoeling dat je berekend wanneer er ruimte genoeg is om er tussendoor te rennen. Een enkeling bedacht zich niet maar schoot in de tijgersluipgang om onder de ballen door te kruipen. Weer anderen gokten en gokten verkeerd, maar de meesten wachten op het juiste moment.

Deze hindernissen genomen, dan kwam de grootste nog. Een mega groot luchtkussen ook in de vorm van een stormbaan moest bedwongen worden. Dat de kids ook hier veel plezier aan beleefden moge duidelijk zijn. Uiteindelijk was een ren naar de finish de laatste opdracht waar de tijd werd stil gezet. Per deelnemer werd er geklokt. Snelle tijden. 38.5 seconde was de snelste tijd. 2 minuut 23 is geklokt als de langzaamste tijd.

Het wedstrijdelement is een mooi gegeven natuurlijk maar wat vooral belangrijk was, het plezier wat de kinderen duidelijk hadden met het uitvoeren van de opdrachten en daar gaat het om.

In de pauze was er uiteraard drinken voor de deelnemers, waarna nog eens een uur lang verder werd “gestormd”. De knip en plaktafel bleek ook wel de nodige aantrekkingskracht te hebben, want veel kinderen maakten er “even”een mooi “kunstvoorwerp”.

De sportieve middag werd afgesloten door een voorstelling van goochelaar en buikspreker Matthijs Vlaardingerbroek. 

Afsluitend werden de medailles uitgereikt aan de winnaars van de stormbaan.

Volgende week de afsluitende BAS activiteit die ook het einde van de vakantie betekend.

Verslag Karel van Rooy

Foto,s klik hier.

Met dank aan Speeltuin Soesterkwartier

Het Buurtkerk Activiteitenteam Soesterkwartier

Vrijwilligers.

De EHBO plakte 1 pleister.w