Bij prachtige herfstkleuren hoort een kleurige schotel.

Bereidingstijd:Langer dan 1 uur
 
Ingrediënten

750 gr mager rundvlees; 30 gr boter; 1 eetl olijfolie; 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook; 3 tomaten; 1 rode paprika; 1 appel (goudrenet); 2 winterwortelen; 1 middelgrote prei; tijm; peper; rozemarijn; laurier; 1 kruidnagel; 1 fles bokbier.

Voorbereiding

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd deze ook in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatsgenoemde in ringen.

Bereidingswijze

Verhit in een pan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe, met uitzondering van de kruiden, het bokbier en de appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier. Voeg daarna ruim 1 dl koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gereacht minstens 1,5 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren. Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe.

Serveertips

Deze kleurige schotel past prima bij aardappelpuree, maar ook bij rijst.

Bron: Smulweb