Voor iedereen die nog niet weet welke partij zijn of haar stem verdient tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert de Bibliotheek Eemland samen met Tegenlicht Meetup Amersfoort de Stemwijzer-dag. U bent van harte welkom om langs te komen in de Bibliotheek het Eemhuis op maandag 13 maart tussen 9.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Naast veel zwevende kiezers, zijn er ook veel verschillende stemwijzers om u te helpen tot een keuze te komen. De Bibliotheek zet ze voor u op een rij.  Tijdens de Stemwijzer-dag kunt u gratis binnenlopen en de stemwijzers op de computers invullen. Daarnaast liggen er boeken over stemmen en politiek en boeken van politici om in te zien. Wie wil, kan in gesprek gaan met andere bezoekers die op dat moment aanwezig zijn om van gedachte te wisselen.

Tegenlicht Meetup
Diezelfde dag is er ’s avonds in StadsLAB033 (in de Nieuwe stad) een speciale Tegenlicht Meetup-bijeenkomst. Er wordt gestart met het vertonen van een tweetal relevante uitzendingen van VPRO Tegenlicht. Vanaf 20.00 uur kunnen mensen in groepen met elkaar in dialoog. Hierbij is René Cuperus (schrijver van diverse boeken over politiek en columnist van de Volkskrant) aanwezig die zal zorgen voor een aanzet tot dialoog.