Woensdag 1 maart 2017 was er weer sinds lange tijd een kinder- of gezinsbingo in speeltuinvereniging het Soesterkwartier, in het verleden elke 2e woensdag van de maand maar sinds de continu roosters op de basisscholen helaas gereduceerd tot in de schoolvakanties.

De eerste deelnemers melden zich al voor één uur, terwijl de bingo pas om half twee zou beginnen, ze waren in elk geval verzekerd van een plaats in de grote zaal. Het bleef nog doorlopen tot over half twee (was het nu half twee of twee uur mama?).

Te vroeg? geen probleem, de mooiste kleurplaten werden gemaakt tot het tijd was om met de bingo te beginnen. Master bingo himself Manie ter Wal heet iedereen welkom in de toch in grote mate toegestroomde jeugd en aan degene die aan hun tweede jeugd bezig waren….. de bar was open voor drankjes en chips(opletten dat je geen nummertje mist!!) en in de pauze waren er frikandellen de twee A’s, Angelique en Anita hadden alles goed onder controle en hielpen iedereen snel. Tante Annie had de plaats ingenomen achter de Bingomolen, en riep de nummers geroutineerd af. de allerkleinsten hadden hulp van pa of ma of opa en oma bij het wegstrepen van de nummers, wie vond het leuker? oma of kleinkind?

Er was weer een grote verscheidenheid aan prijzen, door Manie bij elkaar ‘gezocht’ o.a. bouwpakketten, poppen en niet te vergeten de voetballen, er was voor ieder wat wils. vijf ronden tot aan de pauze dan is het de tijd om de toch wel hongerige magen met een frikandel te vullen en daarna weer vijf ronden tot het einde van deze bingo. De prijzentafel was aardig leeg geworden. De speeltuin kan terugzien op een zeer geslaagde bingo met veel kinderen, dat dit een evenement is wat erg gewild is blijkt toch maar weer uit de opkomst, een volle zaal, gezellige drukte, houd de school vakantie’s in de gaten dan is er vast weer een bingo!

Concentratie.

Daarna kwam het ‘opruimteam’ aan bod, ’s avonds was er de ‘grote’ bingo dus alles schoonmaken en in orde maken.

Verslag en foto’s Ton Schimmel

Foto impressie.