Dinsdag 19 mei het is de tweede dag dat speeltuin soesterkwartier open is. Nog wel maar een paar uur per dag en zon- en feestdagen gesloten maar het begin is er! De laatste weken lagen de speeltuinen in het soesterkwartier er verloren en stil bij, Speeltuin Rivierenwijk en soesterkwartier zijn ivm de corona maatregelen gesloten, schildersspeelplaats Amelie is toegankelijk met toegangsregels.

 

Gelukkig zijn de regels wat versoepeld en mogen de speeltuinen open mits ze de regels van het RIVM nakomen. De belangrijkste regels zijn (bij de meesten wel bekend) Toezicht, afstand tussen de volwassenen 1,50 m en voor het betreden handen wassen, voel je je grieperig of niet lekker kom dan de volgende keer als je weer wat beter voelt. Speeltuin Rivierenwijk heeft moeten besluiten dat ze nog even dicht blijven, oorzaak is dat er geen genoeg vrijwilligers zijn die alles tijdens de opening in goede banen kunnen leiden. Papa’s, mama’s, oma’s, opa’s of wie ook, meld je aan bij deze speeltuin! Ook dan kunnen zij de hekken openen en kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, gun ze dit plezier!

 

Gelukkig heeft speeltuin soesterkwartier dit probleem niet en kunnen zij hun hekken open zetten vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur mogen de kinderen onder begeleiding van één ouder (of opa of oma of…) naar binnen, de ouderen volgens de 1,50 meter regel en handen wassen, dit staat klaar, en mocht u het vergeten wordt vriendelijk verzocht dit alsnog te doen! Het gebouw is dicht, dus helaas (ook volgens voorschrift) kan er geen gebruik worden gemaakt van de toiletten. Het is een schitterend gezicht alle spelende en vrolijke kinderen rennen door de speeltuin, er is weer leven in de brouwerij! Deze week zijn de weervoorspellingen goed dus daar zal het niet aan liggen. Voorlopig een paar uurtjes op de dag en als alles goed gaat weer wat langer.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel