Vrijdag 12 augustus was er weer een grote speeldag in speeltuinvereniging soesterkwartier. In de aankondiging voor deze dag stond: neem eventueel zwemkleding mee….. Wel deze vrijdag tropische temperaturen van boven de 30 graden was er een groot water speel festijn in de speeltuin. In de morgen arriveerde er weer de inmiddels bekende vrachtwagen van de verhuur firma en wat daar allemaal niet uitkwam…..een schuim bad een heus limbo dans spel en als klap op de vuurpijl een heeeeeeeele lange buikschuifbaan. Snel werd alles in gereedheid gebracht want de temperatuur begon dusdanig op te lopen dat verkoeling wel nodig was…..

Ook arriveerde er een schminkmevrouw die vele kindergezichtjes omtoverde in de meest vreemde….. ja wat? De schuimhoek werd volgespoten met schuim, soms kon je de kinderen in het schuim niet eens meer vinden….. de allerkleinste vonden het in het begin een beetje eng maar al snel waren ze er niet meer uit te slaan!

Natuurlijk stonden er weer vele verfrissende limonade kannen klaar, want als het warm is moet je goed drinken!

 

De buikschuifbaan was inmiddels ook in gereedheid, een verse lading zeep en water was aangebracht en het feest kon beginnen, en niet te veel praatjes tegen de opperbuikschuifmeester want je kreeg de volle lading water over je heen!

In de loop van de dag kwam er nog als extra verfrissing een ijsschaafkar, echt schaafijs met de meest lekkere smaken. Je moest het natuurlijk wel snel op eten want het ijs werd door de temperatuur snel limonade.

En… als het dan zulk heerlijk weer is met deze temperatuur, met water, met vele genietende kinderen dan gaat de tijd erg snel en is de tijd van opruimen weer aangebroken, jammer maar…… volgende week, de laatste week alweer van de zomervakantie zijn er natuurlijk de hele week de meest uiteenlopende, geweldige attracties in de speeltuin! Zien we jullie dan weer?

Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door ABC.

 

Foto’s: klik hier, Angelique van Burgsteden.