Wegens succes herhaald: spectaculair theatercollege over buitenaards leven van Govert Schilling in het Eemhuis

Vorig jaar zat de Bibliotheek het Eemhuis twee keer volledig vol vanwege het theatercollege Buitenaards. Tijdens de tentoonstelling One Way Ticket to Mars in Kunsthal KAdE komt wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling op 27 oktober daarom gewoon nog een keer. Er is een voorstelling om 15.30 uur, een voorstelling om 18.30 uur en eentje om 21.00 uur. Schilling neemt het publiek mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven.  

 Wat weten we eigenlijk van het heelal? Kunnen we op een dag bezoek van aliens verwachten? Ufo’s, ruimtereizen, buitenaardse beschavingen – alles komt voorbij in dit kosmische spektakel over de vraag hoe uniek het leven op aarde is. Samen met het publiek en aan de hand van verschillende proefjes probeert Schilling de geheimen van het heelal te ontrafelen. Bestaat er zoiets als een wiskundige formule om te bepalen hoe groot de kans is dat we niet alleen zijn in dit immens grote heelal?

De Bibliotheek en Kunsthal KAdE pakken groot uit voor het theatercollege. Geïnspireerd door de populairwetenschappelijke theatercolleges van het tv-programma DWDD University, wordt de grote hal van het Eemhuis omgetoverd tot een multimediaal planetarium met grote planeten aan het plafond. Tijdens de voorstelling is er live muziek onder leiding van Thijs Borsten.

Tickets gaan vanaf € 12,50 in de verkoop en zijn te koop op www.bibliotheekeemland.nl of bij de balie in de Bibliotheek het Eemhuis.

Over de tentoonstelling One Way Ticket to Mars
Kunsthal KAdE toont t/m 12 januari de tentoonstelling One Way Ticket to Mars, die qua thema aansluit bij het theatercollege van Schilling. De tentoonstelling werd recent met vijf sterren beoordeeld in het NRC. One Way Ticket to Mars laat de bezoeker verschillende aspecten van de reis en het verblijf op Mars ervaren. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte? Wetenschapsjournalist Govert Schilling stelt voor de tentoonstelling een tijdlijn samen met de belangrijkste hoogtepunten en unieke objecten uit de ruimtevaartgeschiedenis van Mars. Daarnaast laat hij de schoonheid van de planeet zien met foto’s van NASA en ESA.