Donderdagmiddag 5 januari 2017, In de Plataan waren om 14.00 uur al zes kinderen druk aan het schuren. Het aantal kinderen dat opgegeven werd van te voren lag aanmerkelijk hoger, maar het was nog “vroeg”.

Nadat de eerste groep kinderen al begonnen was met schroeven, kwamen er een paar mensen van de Plataan meehelpen. Zo werd het toch al een stuk drukker in het voormalig klaslokaal.

De eerste huisjes waren bijna klaar toen er nog een groep kinderen “bouwlustig” aankwam. Ook zij gingen dapper aan het schuren. Eenmaal glad geschuurd, kon er geschroefd gaan worden.

Soms werd een van de kinderen toch net even al te enthousiast, en vergat even op te letten hoe de plankjes aan elkaar geschroefd moesten worden. Even een rondje “achteruit schroeven” en opnieuw beginnen, was geen enkel probleem.

Een enkele ouder was niet helemaal duidelijk gemaakt dat men aangemeld moest zijn om te kunnen bouwen. Hierdoor moesten enkele kinderen teleurgesteld worden.

Maar gezien het succes van deze actie, is er misschien kans op een tweede en/ of derde ronde?

Uiteindelijk waren zo’n 20 kinderen in leeftijd variërend van 4 jaar tot 13 jaar, waarvan sommige met hun vader of moeder, druk aan het schuren en schroeven. Geleidelijk aan ontstond zo een vogeldorp: “Soesterkwartierelier”

Onder de mensen van de Plataan was “trouw als altijd” ook mevrouw Beijleveld, die inmiddels aan het aftellen is naar haar 100-ste verjaardag. Zij genoot weer volop van alle bedrijvigheid, al is dat door de emotie soms minder goed te zien.

Er kan weer teruggekeken worden op een geslaagde activiteiten middag voor jong en oud. Ook deze middag kwam tot stand dank zij Jolande Koelewijn, De Plataan, en Jaap (Repaircafé) en vele anderen, waarvoor: Dank!

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk