P1030429De Speeltuin  Rivierenwijk was deze middag geheel aangepast aan de komst van de Sint. Het grote spandoek aan het hek liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Welkom Sinterklaas .Ja zeker, sinterklaas is in aantocht. Binnen werd er nog druk geknutseld om de mooiste Sint en Piet petten te maken en de één nog mooier dan de ander.

Ook de papa’s en mamma’s waren een beetje nerveus. Een van de pappa’s ging zelfs op zolder kijken of er geen zwarte piet verborgen was. Nadat alle kinderen een mooie muts, pet, hoed, mijter hadden gemaakt werd alles in gereedheid gebracht voor de komst van de Sint. Maar zoals gewoonlijk gaat dat niet zomaar.

Eerst kwam er een paar van die Pieten binnen. Ze hadden dringend een hulppiet nodig om de staf van Sinterklaas vast te houden. En een andere hulppiet om het grote boek vast te houden. Nou dat is best een grote verantwoordelijkheid. Immers in dat boek staat alles van de kinderen.

Dat het een spannende gebeurtenis was, kon je wel zien aan de gezichtjes van de kinderen. Maar de pieten wisten er wel raad mee. Zingen was het motto, zodat de Sint precies wist waar hij moest zijn.

P1030422Dus alle bekende liedjes werden luidkeels gezongen en ja hoor, na een paar gezongen liedjes kwam de Sint eindelijk in de verte aangelopen. Geen paard, geen auto maar gewoon over straat kwam hij naar de Speeltuin toe. Binnen werd hij natuurlijk hartelijk verwelkomt  en begeleid naar zijn stoel.

Inmiddels hadden de kinderen drinken en lekkers gehad en zaten ze allemaal te wachten natuurlijk op de cadeaus. Maar een paar kinderen moesten toch nog even bij de Sint komen. Gelukkig waren er “  zeg maar”geen stoute kinderen bij.

Na een zeer gezellig samenzijn konden de cadeaus eindelijk worden uitgedeeld en vertrok de Sint met zijn pieten weer. Op weg naar andere adressen.

Het was weer Sinterklaasgezellig daar in Rivierenwijk.

Verslag en foto’s redactioneel.

Fotoreportage.