sint koppel dart (25)In sommige takken van sport is de populariteit zo groot, dat reclame en werving eigenlijk niet hoeft. De media aandacht voor “darten”is dermate groots aanwezig op televisie dat de jeugd graag eens mee doet met een dart-toernooi.

Dat Playground Dart zich al geruime tijd heeft genesteld in Amersfoort en het Soesterkwartier moge wel duidelijk zijn. Op diverse locaties kan men regelmatig mee doen in competitieverband of bij singel toernooien.

sint koppel dart (1)Speeltuin Soesterkwartier had dan ook geen enkele moeite om op zaterdag 28 november een Sinterklaas toernooitje te draaien. Een koppel dart jeugd toernooi, waarbij een “jeugdige”een volwassene als partner mee neemt. De diverse koppels strijden dan uiteraard om de 1e prijs, de eer en roem.

In de “dart” ruimte van de Speeltuin was het dan ook redelijk druk met zowel darters als toeschouwers. Het heeft kennelijk toch iets, dat pijlen gooien. In de wetenschap dat Michael van Gerwen  hier eens zijn pijlen wierp, geeft dat perspectief voor de jeugd.sint koppel dart (47)

Het werd een gezellig en goed gespeeld darttoernooi. En de familie ter Wal zorgde wel voor de nodige versnaperingen voor de inwendige mens. Misschien dat het geheel nuttigen van een chocoladeletter iets te veel van het goede was, maar  kennelijk smaakte het goed.

sint koppel dart (30)Met dank aan de organisatie die weer een leuk initiatief heeft neergezet.

verslag Karel van Rooy

Foto impressie.