DSC_0325Zaterdagmiddag om twee uur hing er een lichte spanning bij de ijsbaan, ook wel Winter ParadIJS genoemd. Iedereen moest voor twee uur van de baan af, de baan werd afgesloten en iedereen werd in de hal van binnenkomst verwacht. Er zou iets officieels gaan gebeuren, maar wat wisten de kinderen nog niet. Ineens kwam Sinterklaas aangelopen met z’n Pieten, en de spanning steeg naar groter hoogte. André van Gelder, eigenaar van Zandfoort aan de Eem, heette de Sint en de Pieten van harte welkom.

Ook Wethouder Kemmerling kwam erbij. MevrouwDSC_0348 Kemmerling was voor de komst van de Sint al op de baan aan het oefenen geweest met een paar van de jongste kinderen. Ook zij heette Sinterklaas en de Pieten van harte welkom. Waarna ze overging tot het bedanken van André van Gelder, alle sponsors en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt dat het Winter ParadIJS er is. André kreeg dan ook van Piet een handvol pepernoten, die hij dankbaar liet smaken. Nog even Sinterklaas kapoentje zingen met z’n allen en op naar de ijsbaan. DSC_0382Zingen met volle mond, was geen probleem “broodje worst laat je niet koud worden”.

Kort daarna ging het gezelschap naar de tweede tent waarin de ijsbanen zijn. Onderweg moest er even opgepast worden dat de kabel van de microfoon niet door schaatsen beschadigd werd. Bij de ingang van de ijsbanentent, stonden inmiddels al diverse kinderen in afwachting van de opening. Hier en daar werden nog even wantjes aangetrokken en mutsen recht gezet, toen het hele gezelschap aankwam. een slinger versperde de ingang van de ijsbaan.

De wethouder las een zelf geschreven gedicht voor:

Het Eemplein is voor jong en oud

Wat is hier een mooie IJSBAAN gebouwd

Het Emplein is een plek op schoot

Het ligt zo mooi hier aan de waterkant, het water van de rivier vriest nog niet dicht,

daarom zijn we blij dat er ijs op het plein ligt.

Dat het water en het Pavaljoen er dit jaar weer staat

is natuurlijk een prestatie van formaat.

Natuurlijk van André en zijn club getrouwe.

ook vele vrijwilligers steken de handen uit de mouwen.

(?Het is in dit verband dat u hier nu bent??)

want ik begrijp het is spannend tot het laatste moment.

Gelukkig zijn er sponsoren, en dragen wij als gemeente ook weer bij

want voor de derde keer maakt de ijsbaan veel Amersfoorters blij

Dus bind je schaatsen om en kom allemaal naar hier

Wij wensen u allemaal veel Winter ParadIJS plezier.

Noot van de redactie: het begin van de eerste zin is wellicht niet conform de voorgelezen tekst. Het enthousiaste publiek overstemde de Wethouder even op dat moment.

DSC_0407Hierna volgende nog een applaus voor alle vrijwilligers, waarna eindelijk Sinterklaas en Wethouder Kemmerling de ijsbaan konden openen. Beiden gaven zij een knip met een schaar, waarna er dankbaar de baan op gestruikeld kon worden.

Sinterklaas en zwarte Pieten gingen nog even van warme chocomelk genieten. Hierna moesten zij weer snel op pad, want kinderen heeft Amersfoort zat.

Verslag en fotoalbum: Ngie