Soesterkwartier 28 november 2018. Dat de Sint en zijn gevolg een drukke agenda hebben, moge wel duidelijk zijn. Na zijn indrukwekkende binnenkomst aan de Eemkade en een spectaculaire tour door de binnenstad, verschijnt hij nu dagelijks bij allerlei festiviteiten en instanties. Zo kreeg hij weer eens  schaatsles op de IJsbaan ( Eemplein)  en vandaag maakte hij zijn opwachting in Speeltuin Rivierenwijk.

In een besloten setting ( leden) kwamen rond de klok van 15.30 veel kleine kids en hun ouders naar de Speeltuin. Het merendeel van de kinderen waren zichtbaar in de sinterklaasstemming door hun gemaakte mijter, kleding of schmink,of alles te samen natuurlijk.

 

Binnen deed  onze Soesterkwartierse Schmink kampioene Merel Wismeijer er nog een schepje boven op, zeg maar een paar potjes kleurstof en heel veel borsteltjes en penseeltjes.  De kinderen stonden in de rij om een  van de fraaie uitmonsteringen van Merel aangebracht te zien krijgen. Of hele fijne penseelstreken, of een heel gezicht in de plamuur. Het werd allemaal met plezier aangebracht.

 

 

Een van de Pieten, ( Muziekpiet) was al van te voren aangekomen, om de vrij ingewikkelde apparatuur van de “disco”aan te sluiten. Het is immers modern tegenwoordig dat je de sint een microfoontje omhangt en hij dan door het hele gebouw hoorbaar is. Dit in tegenstelling tot de andere pieten later) die een microfoon vast hielden.

Er werd nog driftig geknutseld door de kinderen. Of een van de kleurplaten ingekleurd voor de Sint . Pepernoten en limonade wisselden elkaar af en uiteindelijk rond 16.05 werden de eerste geruchten hoorbaar dat sinterklaas in aantocht was.

Dat wordt dus zingen en zingen en nog een zingen. Van de stoomboot tot de volle maan. Het wordt echt spannend als de muzieknoten hoorbaar zijn van “kom maar binnen met je knecht”. En ja hoor, met een paar pieten voorop kwam sinterklaas “statig”binnen. Met langzame schreden handjes schuddend aan de vele kinderen.

De grote stoel van sinterklaas was ook al geplaatst, dus werd deze snel in gebruik genomen. Met de kinderen in een halve cirkel om hem heen, had hij een goed zicht op de hele zaal. Het grote boek kon uiteraard niet ontbreken.

Een paar kinderen probeerden zelf al zonder afroep door de sint op audiëntie te komen, die dat welwillende ook toeliet natuurlijk.

Om de drukke agenda van de sint wat tegemoet te komen werd snel begonnen met een greep uit de vele aantekeningen die de sint had verzameld. De stapel was dermate groot dat gevreesd werd, dat niet alle kinderen individueel naar voren konden komen. Maar goed er werd toch door de sint begonnen om wat van de kinderen naar voren te roepen. En zoals altijd is het weer een verrassing hoeveel hij van ze weet. Of ze hun best doen op school. Met zwemmen of andere sporten. En afsluitende hand vol pepernoten en een volgend kindje was aan de beurt.

Een vrolijke knul, gekleed in een groen pietenpak was jarig en U begrijpt dat wist de Sint. In-plaats van een sinterklaasliedje werd het “lang zal ze leven”

Een vaste prik wordt het even poseren bij de sint op schoot en ja als er veel kinderen zijn, worden dat ook veel foto,s.

Maar wat zich al aftekende, de sint kwam in tijdnoot en hij wilde wel nog cadeautjes uitdelen. Dus even een creatieve oplossing, meisjes en jongens apart in een rij en dan de jongens nog even op leeftijdsgroep splitsen. Mooie oplossing en in “now time” hadden alle kinderen een cadeau, maaaaaarrrr wel even wachten op elkaar. En nadat iedereen een pakje had, werd er afgeteld en mochten ze het openen. Wel was de restrictie gegeven, dat ze het gescheurde cadeaupapier naar hun ouders zouden gooien. Dus proppen papier vlogen her en der door de lucht.

Als laatste dan nog maar een groepsfoto van alle aanwezigen.

Het afscheid was een hartelijk vaarwel. Dag sinterklaas-je, dag sinterklaas en al zwaaiend liepen de pieten met hun Sint naar de uitgang. Op  naar de volgende viering.

Een geslaagde sinterklaas viering in  Speeltuin Rivierenwijk, met weer een hoop vrolijke kinderen.

Op naar 5 december.

Karel van Rooy.

Fotoreportage