tijgertjeHet Nederlandse weer is niet te voorspellen, maar de Siberische tijgerwelpjes kunnen wel tegen een beetje kou. De lentezon laat nog even op zich wachten, maar de tijgerwelpjes willen ijs. Weer of geen weer, toch?

Vandaag lanceert DierenPark Amersfoort een nieuw thema in de app en er is een glansrol weggelegd voor de drie tijgerbroertjes Sergei, Nicolai en Fedor.  De drieling maakt hun debuut op de smartphone en kreeg speciaal voor hun bijdrage een lekker vleesijsje om hun tanden in te zetten. ‘‘De drieling stond wel even gek te kijken van deze koude verrassing’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Hun nieuwsgierigheid overwon en de broers reageerden al snel razend enthousiast’’.

Naast de gratis app komt het DierenPark vandaag ook met een themaboekje en nieuwe bebording. Met ‘Ontmoet onze Dieren 2’ maken bezoekers kennis met verschillende bewoners uit het park. Zo wordt het bijzondere levensverhaal van de glansfazanten verteld en wordt duidelijk waarom vrouwtjesbavianen blij zijn met hun rode billen. In de app zijn de exclusieve beelden te bekijken van hoe de tijgerwelpjes reageren op hun eerste ijsje in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/1Ha6iNT_6IY