SOESTERKWARTIER – PvdA-partijleider Diederik Samsom heeft afgelopen zaterdag het gesprek gevoerd met vele Soesterkwartierders. Samsom heeft vooral geluisterd naar de bewoners en aangehoord wat hen momenteel bezig houdt. Over hun wijk, hun woning maar ook wat de mensen nu merken van de harde bezuinigingen op lokaal en landelijk niveau.  De gesprekken met de Soesterkwartierders waren open en scherp, men wilde ook horen wat de PvdA hen te bieden had. Samsom meldde vooral dat hij met zijn PvdA andere keuzes zou hebben gemaakt dan het kabinet met de PVV-VVD-CDA; zeker ook wel bezuinigen waarbij de kwetsbare groepen ontzien dienen te worden maar tegelijk ook hervormingen doorvoeren en investeren om de economie weer aan de praat te krijgen. Terugkomend punt was de zorg van de gesproken Soesterkwartierders voor de eigen familie en de buurtbewoners.
Lokale PvdA- fractievoorzitter Rob van Muilekom heeft Samsom begeleid in het Soesterkwartier: ,,Wat me opviel was hoe ontspannen en open Samsom het gesprek aan ging met de Soesterkwartierders en ook vroeg waar de PvdA (meer) aandacht voor zou moeten hebben.”
En dat heeft Diederik Sasom niet alleen gedaan want om 15.00 uur verzamelden zich tientallen PvdA-ers bij café de Gooijer aan de Soesterweg en hebben zij allen met hun vragen aan de bewoners het Soesterkwartier rood gekleurd. De gastvrijheid van de mensen en de behoefte aan een goed gesprek maakten van deze zonnige zaterdag een inspirerende middag.

Bron: Stad Amersfoort