Meer dan 3000 mensen genoten in de Kerstvakantie van een bezoek aan Sneeuwwit, de jeugdopera van Holland Opera in De Veerensmederij in Amersfoort. In een regie van Joke Hoolboom brachten Lilian Farahani (Sneeuwwit), Madieke Marjon (Koningin), Niek Idelenburg (Monster), en Sinan Vural (Prins) deze voorstelling. Sneeuwwit is geschreven door Imme Dros en gecomponeerd door Fons Merkies (mede gebaseerd op Psyche van barokcomponist Michel Mascitti).
Speciaal voor de voorstellingen in Amersfoort waren, naast de professionals van Holland Opera, ook een tiental kinderen te zien als monstertje. Deze kinderen zijn afkomstig van de Scholen in de Kunst. De inzet van deze kinderen, past ook bij het streven van Holland Opera om talent op allerlei manieren een kans te bieden op een professioneel podium.
Overigens zorgden niet alleen de kinderen voor een bijzonder karakter in en om De Veerensmederij. Het publiek kon ook genieten van Oma’s Poffertjes en daarnaast werden op enkele dagen zogenaamde short track-concerten gebracht door jong professioneel talent. 

Toverpiano
Vanaf 16 februari brengt Holland Opera de nieuwe voorstelling Toverpiano, over de doodgewone jongen Otto, die van zijn vader echter beroemd pianist moet worden. Otto zit urenlang achter zijn piano, kaarsrecht met een boek op zijn hoofd. Gek wordt hij er van.
Toverpiano is op 16 en 17 februari in De Veerensmederij in Amersfoort te zien en vervolgens van 19 tot en met 23 februari in Museum Speelklok in Utrecht. In maart en april volgt nog een tournee langs een aantal theaters in Nederland.

Bron: De Stad Amersfoort