Klim Alles-route 3  (2)Het hyenavrouwtje van DierenPark Amersfoort neemt de leiding over van haar man. Twee weken geleden trok het hyenakoppel in hun vernieuwde verblijf en sindsdien is de vrouw de baas.

Het hyenakoppel Mo en Luena heeft al maanden strijd om de macht. Hyenamannen hebben normaal gesproken niet veel in te brengen en geven zich over aan de wensen van de vrouw. In DierenPark Amersfoort was dit echter lange tijd niet het geval.

In het vernieuwde verblijf staat spelen centraal, zowel voor de bezoekers als de hyena’s. Kinderen kunnen kruipen en klimmen door het verblijf via de net geopende Klim Alles-route en ook de hyena’s worden uitgedaagd. Door te spelen en te stoeien bepalen de dieren de rolverdeling in de groep.

Het hyenavrouwtje was lange tijd onzeker, maar nu neemt zij de leiding. Zo zorgt zij ervoor dat zij eerst eet en haar man pas voedsel krijgt wanneer zij genoeg heeft gehad. Nu hyena Mo de nieuwe huisregels accepteert, hopen de dierverzorgers dat het stel binnenkort klaar is voor gezinsuitbreiding in DierenPark Amersfoort.