Logo amersfoort

Door te weinig te plaatsen artikelen deze informatie maar eens tonen.

Algemeen:

In de eerste vier maanden van 2013 is het totaal aantal misdrijven in Amersfoort met -11% gedaald ten opzichte van 2012. Amersfoort haalt daarmee het laagste misdrijvencijfer van de afgelopen vier jaar. De daling is over de hele linie van verschillende delicten te zien met uitzondering van zakkenrollen (+16%), fietsdiefstal (+8%) en overvallen (van 3 naar 5). De daling in Amersfoort is sterker dan die in Midden-Nederland (-6%).

Thema’s:

  • Woninginbraken: Het aantal woninginbraken is in de maanden januari tot en met april van 2013 met -18% gedaald ten opzichte van dezelfde periode van 2012. Opvallend is de daling van de geslaagde woninginbraken met -20%. Regionaal is het aantal woninginbraken in diezelfde periode met -10% gedaald, het aantal pogingen met -9% en het aantal geslaagde pogingen met -11%.
  • Geweld: Het aantal geweldsmisdrijven is de eerste vier maanden van 2013 met -11% gedaald. Een daling die iets minder is dan de regionale daling.
  • Jeugd: Het aantal meldingen jongerenoverlast is afgenomen met -13%. Regionaal is er een daling van 24% te zien.
  • Veelvoorkomende Criminaliteit: Het aantal autokraken (-22%) en vernielingen (-27%) is in 2013 het laagste van de afgelopen vier jaar. De enige stijger is fietsdiefstal met +8%.
  • Zie voor meer informatie over de veiligheidsontwikkeling de website van de gemeente Amersfoort.

amersfoort1