Het zal je niet zijn ontgaan dat er in Amersfoort verregaande plannen zijn om een ‘Westelijke Ontsluiting’ aan te leggen. Daarvoor zullen meer dan 3.800 bomen gekapt gaan worden. Ook wordt daarmee het leefgebied van vele (beschermde) diersoorten vernietigd. De dassen, boommarters, haviken en bosuilen zullen daarmee uit het westelijk deel van Amersfoort verdwijnen.

Er lopen al vele (bodem)procedures tegen de kap, geïnitieerd door de lokale Stichting Groen. Op vrijdag 8 februari zal zij wederom een procedure in gang zetten om de zaak te bepleiten voor de beschermde diersoorten. Óf en wanneer de kap doorgaat is op dit moment nog onduidelijk, maar hoe dan ook wil de Partij voor de Dieren aandacht voor de plannen voor de ecocide in het westen van Amersfoort.

We roepen je op om komende zaterdag in een stille protestmars mee te lopen.

Wanneer: zaterdag 9 februari a.s. om 11.00 uur. Je hoeft je niet op te geven.
Waar: we starten op het parkeerterrein bosbad/hockeyterrein aan de Barchman Wuytierslaan, Amersfoort en we eindigen bij het Belgenmonument (afstand bedraagt 2,5 km).
Wie: zoveel mogelijk leden, graag met jasjes/truien van de Partij voor de Dieren. Wij zorgen voor witte linten die als rouwband zullen dienen.

Wil je op de hoogte blijven van deze actie? Check dan regelmatig deze actiepagina op Facebook.

We hopen je zaterdag te zien!

Hartelijke groet en veel dank,
ook namens de werkgroep Amersfoort,

Michiel Knol 

Voorzitter Partij voor de Dieren afdeling Utrecht