Presentatie, hernieuwde uitgave boek: “Dit is het Soesterkwartier”

//Presentatie, hernieuwde uitgave boek: “Dit is het Soesterkwartier”

Presentatie, hernieuwde uitgave boek: “Dit is het Soesterkwartier”

DSC_1307Wijkmuseum 20 december 2014, 11.00 uur. Vanmorgen was de presentatie van het vernieuwde boek over het Soesterkwartier in het bijzijn van de Wethouder van Zorg,Wonen en Wijken, Fleur Imming en de Wijkmanager Nico Paap.

Vele gasten zouden deze presentatie bezoeken. Met de klanken van Fluitiste Joyce de la Croix en gitarist Harm Martens die klassieke muziek ten gehore brachten, vonden de aanwezige bezoekers hun weg in het Wijkmuseum. Koffie en thee  werd geserveerd en menigeen had en hernieuwde kennismaking uit vroegere tijden.

Gezina Tuinstra, conservator van het Wijkmuseum heette iedereen uiteraard hartelijk welkom en gaf verder aan wat het programma voor de hele dag was, “na”de presentatie. Vanmiddag waren er ook muzikale optredens tijdens het afhalen van de 150 reeds verkochte boeken in de voorverkoop. En natuurlijk de normale verkoop die nu van start ging.

DSC_1278Voor deze gelegenheid was aan Columnist Joop de Keijzer uit het Soesterkwartier gevraagd een “memorie Flash”te schrijven over het Soesterkwartier. Nu worden zijn columns in Stad Amersfoort  altijd zeer gewaardeerd en gelezen. Als spreker gaat het hem evenzo erg goed af. Het verhaal wat hij presenteerde was vanaf zijn schooltijd op de lagere school, de kleding die je toen droeg, wat nu voor prijswaardige artikelen als Vintage en Retro weer aan te schaffen is. Zijn verkeringen op rij, waarvan hij meende dat er nog een tussen het publiek zat. Hilariteit alom. De wijze van het schrijven van die tijd, wat is vervangen door de Ipad/Ipod dan wel Tablets of apparatuur van gelijkwaardige strekking. Kort om, een zeer leuk verhaal om te horen.

DSC_1288Roel Buitenhuis, met nog de oude versie van het boek “Dit is het Soesterkwartier” ging even terug in de geschiedenis. In 2004, dus 10 jaar geleden kwam de 1e druk uit van dit boek. AL snel bleek dat de vraag zeer groot was en zijn er meer dan 2000 van verkocht. De vraag naar het boek bleef echter bestaan en de roep om een herdruk, of een geheel herschreven versie was groot.

Dit jaar werd besloten het bestaande boek aan te vullen, cq onderdelen te herschrijven of te verduidelijken. Gevraagd aan Joke Sickmann of ze daar wel de tijd voor heeft gehad gezien haar andere drukke bezigheden, antwoordde “Ohh dat doe ik ‘s nachts”  Ook Annemarie Postma verklaarde op welke wijze men tot de nieuwe opzet van deze hernieuwde uitgave was gekomen.

DSC_1310Aan onze Wethouder Fleur Imming de eer om als eerste de hernieuwde uitgave van het boek in ontvangst te nemen . In haar beantwoording memoreerde zij, dat zij als ”oud” Soesterkwartierder zeer zeker de dingen herkende die in het boek worden omschreven. Ook in haar studententijd, wonende op de Soesterweg, zijn er vele veranderingen gekomen. En zoals ze aangaf,voor haar is het Soesterkwartier de meest “ besproken”wijk van de stad.

Voordat er echter aan de glazen met bubbels genipt kon worden, werd deze verslaggever van de Wijkwebsite redactie verzocht naar voren te treden.

Wethouder Imming had niet alleen het jaarverslag van de redactie gelezen, maar ook het werkbestand  van waaruit alle activiteiten gekoppeld worden aan een redactielid. Zoals ze opmerkte.”een verschrikkelijk lange lijst met activiteiten in een Excel bestand, waar de Wijkwebsite aandacht aan heeft besteed. Zij prees de vernieuwing en inzet van de Wijkwebsite en dankte ondergetekende hiervoor met een fraaie doos met Lekkernijen.

Het behoefd verder geen betoog dat de redactie hier bijzonder trots op is dat deze waardering wordt uitgesproken.” En de opmerking Fleur komt ook,” houden we er in.”

DSC_1341En hartverwarmend is het als een oud winkelier van de Noordewierweg “Nijeveld” zich de broekmaat van deze verslaggever weet te herinneren. Dat was nog eens winkelen, binnen lopen, terwijl Hr. Nijeveld  al een broek pakte en zonder te passen, afrekenen en weer vertrekken. En het paste altijd.

Het boek’ “Dit is het Soesterkwartier”bevat tal van deze anekdotes en wetenswaardigheden.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoreportage

.

 

 

Door |2014-12-20T23:31:11+00:00zaterdag, 20 december 2014 |

4 Comments

 1. Joke Sickmann 20 december 2014 om 20:56 - Antwoorden

  Beste redactie,

  We waarderen het dat jullie zo snel en zo to the point verslag uitbrengt van wat er in de wijk gebeurt.
  Wat was het een leuke presentatie van het nieuwe boek over het Soesterkwartier in het wijkmuseum! Heel erg bedankt voor jullie verslag en de mooie foto’s

 2. Rene Keijzer 28 november 2015 om 23:06 - Antwoorden

  Beste,
  Mijn grootouders hebben jaren aan de Mathias Withoosstraat gewoond. Mijn opa was er hoofd van de school. Kan het zijn dat zij zijn opgenomen in het boek over het Soesterkwartier? Gaat hierbij om de familie Keijzer.
  Zo ja, hoe kan ik aan het boek komen.
  In afwachting, vriendelijke groet
  Rene Keijzer

  • Redactie++ 28 november 2015 om 23:08 - Antwoorden

   Wij hebben Uw bericht doorgezonden naar het WIjkmuseum.

 3. Joke Sickmann 29 november 2015 om 18:56 - Antwoorden

  Beste Rene,

  Meester Keijzer wordt inderdaad op pagina 114 van dit boek genoemd. Maar er staat natuurlijk veel meer in over al de scholen in het Soesterkwartier. Het boek is verkrijgbaar in het Wijkmuseum Soesterkwartier, St. Bonifaciusstraat 61, Het museum is iedere zaterdag open, in de winter van 11.00 tot 16.00 uur en bij zomertijd van 12.00- 17.00 uur. Voor meer gegevens zie: http://www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

Geef een reactie