CSC_123219 december .Gisterenavond zijn de Dj’s van het Glazen Huis in Haarlem opgesloten in hun cabine. Tot aan de Kerst zullen zij druk zijn met het goede doel van dit jaar.

In het kantoor van het Wijkleerbedrijf in wooncomplex Puntenburg heerst een ontspannen sfeer. Rita Scholten van het Wijkleerbedrijf geeft nog even een interview. Anderen lopen in en uit. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag is kennelijk bekend en wordt zo bekend gemaakt in de grote Vijverzaal.

Vele verenigingen, organisaties, knutselclubs, handwerk en Brei juffrouwen, timmerlieden zijn bezig geweest met het maken van allerlei spullen om te verkopen. Lege flessen actie voor het statiegeld. Sportles in Birkhoven Zorggoed of de Puntenburg. Bingo in beide locatie, een miniconcert. De activiteiten georganiseerd door de Kerken en het Wijkmuseum. De Kerstmarkt en het optreden van “The Gents”in café De Gooijer. En nog meer activiteiten niet genoemd. De overal aanwezige collectebussen en vooral de inzet van de vele vrijwilligers hebben voor een Fantastisch resultaat geleidt.

DSC_1216In de Vijverzaal wordt de koffie/thee ingeschonken voor de aanwezigen. Gebak en taart wordt in stukken gesneden. Een 10 tal medewerkers wacht geduldig op de bekendmaking van het eind bedrag.

Bas, een van de organisatoren die samen met Thijs (ziek thuis) het geheel van alle acties heeft begeleid, staat met een groot vel papier. Nog niet zichtbaar welk bedrag is vermeld.

Rita Scholten, voert namens al deze vrijwilligers het woord. Dankt ze uitgebreid voor hun inzet en blikt nog even terug hoe de afgelopen weken zijn verlopen.

Dan wordt eindelijk het grote vel papier omgedraaid. Namens het Soesterkwartier, wordt er vanmiddag in Haarlem bij het Glazen Huis een cheque afgegeven van

2.488.88  Euro

Een geweldig bedrag en heeft alle verwachtingen en voorspellingen dan wel tussenstanden verplettert .

DSC_1224Rita Scholten over het bedrag.” Het overtreft inderdaad alle peilingen die we tussentijds hadden.

We hadden ingezet op een bedrag van net 900.00 Euro en toen we de 1000.00 euro voorbij waren halverwege de actie, werd het speculeren. De een meende dat 2000.00 wel haalbaar moest zijn, de ander had een lager bedrag in haar hoofd.

Een fantastisch resultaat.

Een grote delegatie maakte zich op voor de reis naar Haarlem. De laatste opmerking was.

Volgend jaar weer.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoreportage.