CSC_8068Aan de uitnodiging voor de eerste voorlichtingsbijeenkomst over Buurauto lag het niet. Buurauto stelt elektrische deelauto’s beschikbaar aan groepjes van drie tot vijf huishoudens, die graag elektrisch willen rijden, maar voor wie de aanschaf van een eigen elektrische auto niet lonend is. Wij van Buurauto zorgen voor de auto met een goede verzekering, een eigen laadpaal en parkeerplaats als dat nodig is en voorzien je van een benzine- of dieselauto voor de vakantie. Ook zorgen we voor een extra auto als de auto dubbel geboekt is.

Op 11 mei 2016 was er in de Verkeerstuin van de Wagenwerkplaats de gelegenheid kennis te maken met de nieuwe Buurauto.

Maar een paar mensen hadden de moeite genomen om dit interessante project te bezoeken.

Alhoewel op hun website al de vele informatie te vinden is, deed Alex van der Woerd het nog een keer  over. Aan de hand van sheets werd duidelijk aangegeven wat de mogelijkheden zijn van het reserveren van een Buurauto in je eigen straat.

CSC_8069Een  erg goed idee was het feit dat een dergelijke machine aanwezig was, namelijk een elektrische personenauto van het merk Nissan.

Alex van der Woerd

Sinds 2009 opereert Alex van der Woerd onder de naam Dutch Traffic Consult als zelfstandig en onafhankelijke project- en procesmanager in verkeer en vervoer. Alex beschikt over ruime ervaring in profit- en overheidsorganisaties in de gehele breedte van de wereld van verkeer en vervoer. Of het nu gaat om puur technische of om meer beleidsmatige onderwerpen, Alex zoekt naar de verbindingen met alle relevante actoren, ook in de politieke context. Zijn specialismen zijn: Ontwikkelen en implementeren van verkeersbeleid, parkeren, verkeersveiligheid, tijdelijke verkeersmaatregelen en second opinions op allerlei verkeersvraagstukken.

Met drie tot vijf huishoudens sluit je een contract af met Buurauto.

Buurauto regelt verder de aanschaf/lease, de verzekering en alle andere administratie.

Samen met de andere huishoudens wordt je gebruiker van de auto.

DSC_8062Per maand betaal je als voorschot een vast abonnementstarief (de leaseprijs gedeeld door het aantal deelnemende huishoudens) aan Buurauto. Hierin zit al je aandeel in het afgesproken aantal kilometers uit het leasecontract.

Verder maak je met de andere huishoudens een afspraak over de verrekening. Alleen per kilometer, of ook een vast bedrag of een deel per gereserveerd uur.

Je betaalt bij als je de auto meer gebruikt en krijgt geld terug als je de auto weinig gebruikt.

Via de Buurauto-app reserveer je de auto voor gebruik.

Via dezelfde app krijg je een virtuele sleutel die geldig is voor de tijd dat je de auto hebt gereserveerd. Daarna vervalt de sleutel (natuurlijk niet tijdens het rijden!).

Een maal per maand wordt het verschil in gebruik tussen de huishoudens verrekend. Uiteindelijk komt er eenmaal per jaar een jaarafrekening.

En als de eigen buurauto bezet is, kun je via de buurauto-app een beschikbare buurauto “in de buurt” reserveren. Ook worden er afspraken gemaakt met reguliere verhuurbedrijven, zodat je met hetzelfde gemak op pad kunt als alle echte buurauto’s bezet zijn, of als je bijvoorbeeld voor drie weken een auto nodig hebt voor een caravanvakantie.

Wat zijn de voordelen?

De kosten zijn laag.

Wel de lusten, maar niet de lasten van een eigen auto.

Vertrouwd, want je deelt met mensen die je kent.

Vriendelijk voor het milieu.

Een gegarandeerde parkeerplaats.

Bij Alex kunt u terecht voor vragen over Buurauto in het algemeen en voor buurauto’s in het midden van het land. U kunt Alex bereiken op tel. 06 203 206 31 of alex@buurauto.nl.

Redactie’KvR

Foto,s Mimoun Jeugd Persbureau