DSC_4639Zondag 7 februari 2016. Voorafgaand aan de carnavalsoptocht van Hoogland met 54 deelnemende “praalwagens”, werd na enig speurwerk de “praalwagen”van de Carnavalleien ontdekt.

Op een uiterst geheim gehouden locatie, in het Soesterkwartier, bij Accuzaak Fulmen aan de Soesterweg, werd onder vele dekzeilen een goed verborgen Praalwagen, van de CV met nummer 22 ontdekt. CSC_4653

Geconfronteerd met deze openbaring, wilde de Hr. Andre Bakkenes, uiteindelijk de omhulsels er wel af halen, om alvast een blik te kunnen werpen op al dat geknutsel van de avonduren.

DSC_4647Vele schroefjes, plankjes en touw werden gedemonteerd, zeilen verwijderd om uiteindelijk een deel van de nagebootste Noordewierweg te aanschouwen, als “Racecircuit”.  Een start en finish, maakten deel uit van het parkoers, waarop twee fel gekleurde formule 1, wagens geparkeerd stonden.

Vreemd feit was de vaststelling van een vreemd gebruikte brandstof die verdekt stond opgesteld, onder de rode Bolide. Gezien de aangetroffen hoeveelheid, moeten er al veel proef mee gereden zijn, of is de brandstof aangewend voor andere invullingen.DSC_4644

Al met al, is de praalwagen, hedenmorgen naar het festivalterrein in Hoogland gereden. Vanmiddag de grote carnavalsoptocht.

DSC_4650De redactie, nodigt eventuele enthousiaste fotografen uit, foto,s met de Wijkwebsite te delen. Na inzending op de adres redactiesoesterkwartier@gmail.com, zullen wij een compilatie maken en in de media plaatsen.

Heeft U veel foto,s, verstuur ze dan via WE TRANSFER. in originele resolutie.

Karel van Rooy.