Dance-centre Soesterkwartier. Speeltuin Sk onder meer het domein van de Power Hoppers. De al vaak beschreven Hip Hop groep .Het accent van vorige week en heden, is “samenwerken” en vooral “samen doen”.

Door de dance-kids zijn zelf partners gekozen,waarmee ze ook eveneens zelfstandig met hun partner een eigen dans instuderen. En dat is verrassend om mee te maken. Allereerst als kleine Zzp’r je eigen individualisme uit zetten om daarna met een ander “iets”bedenken wat wordt omgezet in danspassen. De verschillende groepjes ( duo’s) hebben vorige week de basis gelegd en vandaag werd er verder gewerkt aan de uitvoering.

Dat lichaamstaal dan een belangrijk ding wordt, mag blijken uit de reportage. En als je lang haar hebt, kan je dat natuurlijk aanwezen als bewegingsfactor voor je in te studeren dans. Het werd een fraaie vertoning. Of een ander koppel die het met name van het voetenwerk moet hebben. De snelheid van de wisselende passen is verbazend.

Weer een ander duo, kiest duidelijk voor arm en handbewegingen. Gracieus balancerend worden synchroon de bewegingen volbracht. Duidelijk op elkaar ingespeeld wordt er met plezier gewerkt.

Onze Nourajev heeft zo zijn eigen keuzes gemaakt. Na het intensief oefenen met zijn partner is het even gezamenlijk “rusten” op een tafelblad ook wel een optie.

Zo nu en dan wordt er dermate fanatiek “geoefend”dat de wedstrijdleiding even een “break”moet houden. Een klein gesprekje en een toepasselijk woord is voldoende om het gareel te herstellen.

De uitstraling van de groep is “plezier” .Je leest het van de gezichtjes af. Een belangrijke factor wat doorslaggevend is voor hetgeen zich hier ontwikkeld.

Karel van Rooy

Foto Impressie.