Dance Centre Soesterkwartier 4 februari 2019. De Power Hoppers zijn 7 januari 2019 al weer fris gestart met een nieuw “dance”programma. Tijd om weer eens de zien hoe deze dansgroep zich na hun spectaculaire optreden van december 2018, manifesteert.

Goed de zien dat de vaste groep “Power Hoppers”en aangevuld met een nieuw danseresje, met veel plezier de “warming Up”doet. Niet dat dit strak geregeld is, want het “even”kwijt raken van een berg energie is ze wel toevertrouwt.

Chiara Hasper maakt na 5 minuten een aanvang voor de  geplande “dance”. Aan de groep te laten zien of hetgeen vanaf het nieuwe jaar is ingestudeerd nog in de benen en heupen zit.

Wel dat is dan weer verrassend dat het merendeel die nieuwe muziek en danspassen onmiddellijk herkend en uitvoert.

Onze Nurajev van het Soesterkwartier wordt wat overweldigd door de aanwezige “vrouwelijke charmes”en besluit even een “Time Out”te nemen en waar kan je dat beter doen dan op schoot bij “mamma “Anita die zoals gewoonlijk als een moeder kloek, waakt over de jeugd. Een innige rust daalt dan ook neer over onze mannelijke danser. Na een paar minuten gaat hij de confrontatie weer aan en is zijn aanwezigheid weer vanzelfsprekend. Zo gaat dat bij de Power Hoppers.

Individueel mogen dan de “dansers”laten zien dat zij de bewegingen beheersen. De aan de kant zittende kids, zijn zeer streng in hun commentaar. Het met de vingers vormen van een “hart”was niet helemaal perfect. Tja het valt niet mee natuurlijk om alles gelijk goed te doen.

Gelukkig duurt het nog even voordat de Power Hoppers weer een optreden hebben, al is de Verenigingsmarkt op het Eemplein deze zomer wel een leuke gelegenheid.

Verslag Karel van Rooy.

Foto Impressie