Koesterkwartierders
Het kan u als Soesterkwartierder bijna niet ontgaan zijn. In alle straten hebben kinderen van de Kinderwijkraad een poster met een bekertje krijt opgehangen.
Een week geleden belde Marieke van Krugten van ABC- Amersfoort mij, met de vraag; “Kunnen wij niet iets bedenken met de kinderwijkraad om de wijk op te vrolijken?” De kinderwijkraad is een ABC-activiteit.
Ook wij van de kinderwijkraad komen natuurlijk niet bij elkaar door de Coronamaatregelen maar vrijwel meteen na het telefoongesprek plopte het idee in mij op van het: opdeSTOEPvoorjebuurKRIJTen. Ik zal u uitleggen waarom…
Met de kinderwijkraad hebben wij een film gemaakt over het té hard rijden op de Noorderwierweg. Die film hopen we aan alle Soesterkwartierders binnenkort te kunnen laten zien.
Een aantal weken geleden kwam Bets Beltman van de werkgroep; “Noorderwierweg verbindt” bij een kinderwijkraadbijeenkomst langs. Samen met de kinderen gingen we leuke ideeën bedenken voor het te harde rijden op de Noorderwierweg.
Eén van de ideeën was, om te kijken of de Noorderwierweg een keer voor een aantal uren afgesloten kon worden zodat de kinderen met stoepkrijt ontwerpen mochten maken, om mensen langzamer te laten rijden. Bijvoorbeeld krokodillen met open bek, waar je als automobilist natuurlijk reuze van schrikt, niet in zo’n bek wilt rijden en als vanzelf langzamer van gaat rijden. Slangen, gekke zebrapaden, en nog veel meer. Kinderen zitten altijd vol ideeën, in het mooier kleuren van hun wijk voor henzelf, maar eigenlijk voor iedereen.
Ik dacht, hoe liefdevol voor iedereen een kaartje in de bus, met de vraag iets liefs op de stoep voor je buren te schrijven in deze heftige dagen. Omdat kinderen gewoon buiten mogen zijn kunnen zij rijkelijk meedoen in het kleuren van alle stoepen en postbode zijn in het Soesterkwartier. Doen we die Noorderwierweg later een keer.
Marieke en ik hadden iedere dag contact omdat de regels steeds aangescherpt werden en wij in de angst niet goed wisten waar we goed aan deden. Persconferenties afwachten, het nieuws bijhouden, “het virus overleefd 24 uur op papier”… oké dus dan geen kaartjes met een krijtje in de bus.
U heeft hopelijk gezien hoe we geprobeerd hebben met handhaving van alle regels, wat blijdschap in onze wijk te brengen. Met de posters op de bomen en het bekertje waar u een krijtje uit kon pakken.
Ik hoop dat u de actie heeft kunnen waarderen en de kinderen van de kinderwijkraad dankbaar bent voor hun rondje door de wijk en de vele mooie tekeningen die de stoepen van onze wijk kleuren. Tekeningen die u hopelijk geïnspireerd hebben ook iets liefs op de stoep voor uw buur te schrijven.
In deze tijd hebben we elkaar hart(verwarmend) nodig. Bovenal in het; liefde voor onze kinderen laten stromen. Angst is zo’n heftige emotie voor ons maar meer nog voor onze kinderen. Die ontwikkelen hun eigen angsten des te meer door onze angsten erbij. Dus wees alstublieft voorzichtig met die lieverds. Wanneer zij over de straat mogen blijven huppelen en hinkelen, huppelt ieder ouder opgesloten hart mee.♥️♥️
Liefde door lucht naar jullie allemaal mooie Soesterkwartierder, wees waardevol voor elkaar in deze tijden én daarna. Het allermooiste en belangrijkste om te weten;
In alles én altijd ben je een voorbeeld voor kinderen. De opvoedkunst de meest waardevolle kunst , die je dagelijks geëxposeerd om je heen ziet en de wereld kleurt…
Kleur je WIJK, de DAG en de STOEP van je buur.
Namens de kinderen van de Kinderwijkraad, het buurtbestuur Junior & Hedy Vermeer