Het is heerlijk om in deze tijd leuke en positieve verhalen te mogen delen. Wij proberen er op verschillende van onze locaties in Amersfoort een feestje van te maken. Dit doen de medewerkers van het Ontmoetingscentrum zelf en  in samenwerking  met de bewegingsagogen Zij leiden ook de spontane acties in goede banen. Hiermee kunnen wij een tal van binnentuin activiteiten aanbieden. De bewegingsagogen met hun bewegingsactiviteit, en de spontane acties, vinden ook in de tuinen van De Plataan en Villa de Eik plaats. Dat deze activiteiten een succes zijn is niet alleen te zien aan de blije gezichten, maar horen we ook terug. Zo wordt er op Birkhoven Park twee keer in de week bewogen op muziek en op de vrijdagmiddag is er muziek op verzoek. De deelnemers of publiek genieten achter het raam en als het weer het toelaat in de tuin. Ze moeten dan wel in het ‘eigen’ stukje tuin blijven. De eerste verzoekjes voor aanstaande vrijdagmiddag ‘muziek op verzoek’ zijn al weer binnen.

Wij worden helemaal gelukkig van spontane acties zoals de steltenloopster Suzanne van der Hoorn. Zij stond ineens op de stoep en zette letterlijk de bloemetjes voor ons buiten met haar bloemencreaties. Een groot dank je wel is hier op zijn plaats. Zij heeft inmiddels ook de andere locaties De Plataan en Villa de Eik bezocht. Ook daar hebben de mensen erg genoten. Doordat ze op stelten loopt, komt ze ook lekker dichtbij de mensen die op één hoog wonen. Iets wat bij de andere activiteiten niet zo lukt. Maar gelukkig reikt muziek wel naar boven.

Zij is niet de enige spontane actie waar de bewoners van Birkhoven Park heel blij van worden. Ze missen natuurlijk het bezoek van familie en moeten het vooral hebben van wat er in de tuin gebeurt. Zo was er vorige week dinsdag een optreden van Aristakes. Een contact via een cliënt gelegd. Hij had goed geluid bij zich, maar gaf zelf aan de interactie met het publiek te missen. Door de weerspiegeling van de ramen kon hij namelijk niet de enthousiaste gezichten van de bewoners zien. Ondanks dat, bracht hij wel vol overgave bekende nummers zoals ‘Het kleine café aan de haven’, maar ook erg mooie zelfgeschreven liedjes. Op deze manier toverde hij een brede glimlach op de gezichten van de ouderen die bij ons wonen en werd er heerlijk meegezongen. Het was voor Aristakes wel fijn dat er ook wat mensen, zij het op grote afstand, in de tuin zaten.

Wij hebben met dank aan Ibiza Flags vrolijke wapperende vlaggen in de tuin. Hier krijgen we ook leuke reacties op, omdat het de tuin gelijk feestelijk aankleed.

Afgelopen vrijdag was het helemaal feest. Het Amersfoortse draaiorgel was van de partij en heeft een rondje rond Birkhoven Park EN een rondje in de binnentuin gemaakt. Op deze manier konden alle bewoners genieten van de muziek. Menig stond voor zijn raam. De orgeldraaister manoeuvreerde vakkundig het orgel over de smalle paden en speelde speciaal voor een bewoner, die haar 88ste verjaardag vierde  het ‘Lang zal ze leven’. Dit maakte het, zonder haar directe familie, toch nog heel speciaal.

Dat ook familie van bewoners in actie komen om de bewoners een gezellige middag te bezorgen konden we zien aan de vrolijk uitgedoste muzikale en bellenblazende clowns. Ze poetsten wat af met hun plumeau en doordat zij de raamkozijnen van menig raam poetste waren ze indirect heerlijk dichtbij.

De bewoners genieten allemaal van die gekkigheid, maar hopen toch ook dat het niet meer lang gaat duren.

Wij zijn wel heel blij met het mooie weer, anders zou menige activiteit letterlijk in het water zijn gevallen.

Wij houden ons natuurlijk aan de richtlijnen  en zijn dan ook heel dankbaar dat de spontane nieuwsgierige voorbijganger, die even een kijkje komt nemen, op grote afstand blijft. Waarom kunt u toch groepjes zien? De bewoners die samen in een kleinschalige woning wonen, mogen wel samen met de eigen zorgmedewerker naar buiten komen, maar …. moeten dan wel in hun eigen tuin blijven. Net zoals u met het gezin samen in de tuin mag genieten van het mooie weer.

Via deze weg willen we ook iedereen bedanken, die kaarten en mooie tekeningen hebben gemaakt voor bewoners of bloemen hebben gebracht voor zorgmedewerkers. U kunt bij ons alleen in het halletje van het hoofdgebouw komen. Daar staat een kratje en medewerkers zorgen ervoor dat de kaarten en tekeningen verspreidt worden. De opa’s en oma’s waarderen dit enorm.