CSC_5298Officieel is vandaag de Carnaval begonnen en zoals we inmiddels gelezen hebben, transformeren de mensen zich in andere wezens. Hetzij verkleed of geschminkt of beiden.

Van oudsher is dit ook het geval bij Speeltuin Rivierenwijk, waar de twee groepen jeugd zich “laven”aan het feestgedruis van de carnaval. Al vroeg, waren op 5 februari 2016 nabij de speeltuin vreemde verschijningen waargenomen. Spiderman, strijders uiteen ver land, prinsessen, tijgertjes, zebra’s, dracula’s , geraamten, spoken, zombies en jawel ook Piraten,  enz enz .

CSC_5332En het leuke was, ze kwamen ook allemaal binnen. Sommigen hadden weer een waar kunststuk verricht met hun outfit, of schmink.

DSC_4340Na het bekende kwartiertje trainen in de zaal wie het hardst kon rennen, kreeg de muziek toch de overhand. Een meedraaiend beeldscherm met carnavalsbeelden zou voor de nodige aansluiting moeten zorgen. De kleine dansmariekes hadden soms wel even tijd om naar het scherm te kijken bij een bekend muziekstukje.Voor de rest was het op jeugdige wijze uitvoeren van een soort polonaise .

CSC_5321Dientengevolge hadden de piraten het maar druk met de edelen en de dracula’s met de verkleedde geraamtes. Het werd een vrolijke boel daarin het Piratennest van de Speeltuin Rivierenwijk.

Na de leeftijdswisseling om 20.00 uur, bleek er weinig veranderd te zijn. De aller kleinste waren huiswaarts, maar enige geschminkte en verklede kinderen, leken wel erg veel op die van het uurtje er voor. Het mocht allemaal en gezien het aantal kinderen in  deze groep, misschien nog een aardige aanvulling.

Verslag Karel van Rooy.

Foto reportage.

Karel/Nel