b (54)Na een eerste optreden in 2015 van het duo, “de Bolero’s”uit Baarn in Lyvore, is de kalender van het tweetal inmiddels goed gevuld.

Frank Meyser en Karin Pels, in het dagelijks leven, b (81)respectievelijk directeur van een theaterbureau ( Musitrade) en muziekschool in Baarn. En Karin Pels een doorlichtende verschijning op de afdeling Radiologie van het UMC te Utrecht. Beiden gek op muziek en tennis en zo is het duo Bolero’s ontstaan. Met optredens in het hele land .  Recent is er in Soest een “Back to the Sixties” gehouden met vele zeer bekende artiesten uit de Blues en Jazz wereld, waaronder Frans Muyser en zijn oude band Les Baroques.

Na 2015 volgde al snel optredens in andere tehuizen, waaronder de Koperhorst, alwaar een tweede optreden inmiddels ook al weer is geweest.

b (174)Reden voor Lyvore, Birkhoven Park, het tweetal weer eens te benaderen en op 13 augustus 2016 het weer een gezellige boel werd in het “Grand Cafe”

De redactie schreef al eerder over het duo en de participatie  met het publiek wordt dan ook zeer gewaardeerd. Het interactieve deel laten nemen van het publiek met de gezongen nummers is leuk om mee te maken.

b (183)Deze middag met een redelijke bezetting van bezoekers werd weer een gezellig mee zingen, deinen of zelfs dansen. Hierbij was Marcel van de “staf” wel het lijdend voorwerp, maar hij onderging zijn danspassen met Karin uitstekend. Later werd haar performance zelf vergeleken met die van Brigitte Kaandorp, alhoewel het uiterlijk  danig verschillend is.

Het Nederlandse repertoire omvat zo,n 80 nummers, dus keuze was er zat en de herkenbaarheid van de muziek voor de bezoekers, veelomvattend. Om de interactie te vergroten, werden bij “the song, Mijn Opa, mijn Opa,”aan de aanwezige Opa’s hoedjes uitgedeeld, of een koksmuts, passend bij de tekst van het lied.b (88)

De tijd van 14.30 tot 16.00 uur van het optreden was dan ook zo voorbij.

Op 7 september zullen de Bolero’s ook de officiële opening van “Bij Bosshardt” opluisteren. Op 12.00 uur is de opening en het optreden van het duo begint om 14.00 uur.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.