unnamedmmTienduizenden bezoekers bezochten afgelopen weekend het driedaagse ZOO’n ZOOmer Food Festival in DierenPark Amersfoort. De bezoekers genoten van hapjes en drankjes bij de vele foodtrucks en swingden mee tijdens de zomerse optredens op de diverse livepodia. “Het zomerse weer volmaakte de eerste versie van dit festival”, vertelt projectleider Karlijn van Riessen.

Voor de eerste keer vond het Food Festival in DierenPark Amersfoort plaats: “Het was zelfs het eerste foodfestival in een Nederlandse dierentuin ooit”, aldus Karlijn. “Het relaxte, zomerse festivalsfeertje sloot naadloos aan op het gezellige karakter van het DierenPark. Een unieke ervaring: proosten tussen de dieren!”

unnamed (nn1)Van vrijdag tot en met zondag waren er dertig foodtrucks in het park te vinden waar naar hartelust kon worden gegeten en gedronken: van tapas tot cocktails en van pasta tot hamburgers. Tijdens de speciale Foodtour kwamen bezoekers van alles te weten over de eetgewoontes van dieren. “De komende tijd gaan wij bekijken op wat voor manier het Food Festival een mooi vervolg kan krijgen in de Amersfoortse dierentuin. Dit smaakt in ieder geval naar meer”, zegt Karlijn.

https://youtu.be/uYtSdPLdbws