Soesterkwartier 3 april 2018. Opmerkelijke “winkel” verschuivingen op de Noordewierweg. Vandaag zal niet alleen Typisch Jij een “inwoner”er bij krijgen ( afzonderlijk verslag), maar heeft de voormalige kapperszaak La Diva een geheel andere functie gekregen. Ook vandaag zal men daar gaan starten met een mooi voorbeeld van ondernemerschap. Een compliment aan de vastberaden betrokkenen. Onderstaand het “ondernemende”verhaal van Diana Jekel.

Vandaag richt de redactie zich onder meer op Typisch Jij en het naai-atelier van Hakima  Jouhri.

7 april a.s is de officiële opening van Mari’s kleding en Alles4kidz Een shop in shop concept op de Noordewierweg 54 in Amersfoort.

“Alles4kidz heeft ongeveer een jaar geleden in het achterpand van bloemist Mon Papillon gezeten. Maar omdat de combinatie met mijn andere werk ( ik werkte bij Ikea ) niet echt goed te combineren was heb ik helaas moeten besluiten om daar te stoppen.

Toch bleef een vaste locatie trekken en toen Margreth vd Heuvel en ik hoorden dat het pand op de Noordewierweg binnen zeer korte tijd vrij kwam besloten we de handen ineen te slaan . We staan regelmatig samen op markten dus weten wat we aan elkaar hebben.

De winkel is van Mari’s kleding en Alles4kidz heeft de gelegenheid gehad om een derde van t winkelpand te huren De gehele winkel is omgeturnd tot een super gezellig pand , eigenhandig gebouwd door ons beiden mannen.

Omdat de vorige ervaring gecombineerd met mijn werk geen succes was , heb ik onlangs mijn werk bij Ikea opgezegd en gaan we ons concentreren op de winkel Markten en braderieën doen we nog wel erbij, maar dan splitsen we ons op en gaat een van ons op pad en de ander runt de winkel.

Uiteindelijk ligt ons hart toch ook bij de markten. En zodoende hebben we ook met de winkeliersvereniging besproken dat wij volgend jaar , samen met Typisch Jij , de organisatie van de zomerparade op ons nemen.

Net als het evenement bij de nieuwe sleutel op 8 april as; we hebben leuke standhouders bij elkaar gezocht voor de sleutel . De organisatie ligt bij hun. Ik ben zeer dankbaar voor t vertrouwen dat Margreth heeft om samen dit avontuur aan te gaan. We hebben er bijzonder veel zin in en zullen ons voor 200 % inzetten zodat we het Soesterkwartier waardig zullen zijn.

We hopen veel van de wijkgenoten op onze opening te zien op 7 april.”

 

Redactioneel Karel van Rooy

Foto reportage Ton Schimmel.