Eindelijk, na een week van een dichte speeltuin en mooi weer was het zover! Vrijdag 2 april om 11 uur gingen de hekken van de speeltuin weer open. Helaas liet het weer het wat afweten en was het koud. Een recordaantal kinderen hadden hier (nog) geen last van en stonden te trappelen. De speeltuin werd geopend met het traditionele paaseieren zoeken, in de speeltuin voor de kleinsten van 3 t/m 5 jaar en voor de wat grotere kinderen in het gedeelte voor de wat grotere kinderen 6 t/m 8 jaar. Het was wat moeilijk kiezen de springkussens stonden er al uitnodigend bij……. Toch eerst dan maar eieren zoeken en… kuikentjes. Iedereen die eieren vond kon deze omwisselen voor een heuse chocoladepaashaas, de gelukkige die een kuikentje vond had een wat grotere prijs verdiend, daar was de chocoladepaashaas iets groter. Veel van deze paashazen redde het niet om met de kinderen huiswaarts te keren ze werden gelijk van hun papiertje ontdaan om te proeven of ze lekker smaakten, dat deden ze! Daarna was het naar hartenlust springen in één van de twee springkussens of spelen in de speeltuin. De speeltuin is, zoals we al eerder schreven, schitterend opgeknapt alles mooi in de verf.

 

Anita liet namens het (vernieuwde) bestuur van de speeltuin weten erg blij te zijn met de medewerking van Militum Brotherhood die hier de hele week hebben geholpen om tot dit prachtige resultaat te komen: mensen BEDANKT!. Anita heeft de touwtjes van de speeltuin overgenomen van haar vader, samen met het nieuwe bestuur ontstaan er bruisende ideeën, waar u in de komende tijd ongetwijfeld meer over zult horen!

 

In de speeltuin is er een kleine herinneringsplaats gemaakt voor Manie ter Wal die in januari plotseling overleed,

een boom met een herdenkingssteen, een plaatsje in ‘zijn’ speeltuin

 

 

Voor de aanwezige jongens en meisjes (de jongere en wat oudere) was er een heerlijke suikerspin, gedraaid door Angelique en uitgedeeld door tante Annie en smullen maar! En dat ze smaakten was zeker want als je er eentje had gehad…….. Inderdaad smaakte het naar meer.

Er werd ondanks de kou nog lang gespeeld in de speeltuin, een schitterend gezicht in deze tijd, lachende kinderen, kinderen die even denken moe te zijn en op een bankje uitrusten en dan toch weer met vernieuwde energie zich op de speeltoestellen storten. Het bleef lang onrustig in de speeltuin en vaak waren papa, mama, opa of oma die het koud kreeg en naar huis wilde……

Al met al een zeer drukke en geslaagde opening van seizoen 2021.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel