Deze zin prijkt trots voor op het gebouw van speeltuinvereniging ‘het soesterkwartier’. De afgelopen week is de speeltuin dicht geweest, de ‘jeugd’ van weleer was druk bezig voor de jeugd van nu. Toestellen werden opgeknapt, verplaatst en de toestellen die niet meer aan alle veiligheidseisen voldeden werden verwijderd. De vrijwilligers van de speeltuin werden bijgestaan door de Militum Brotherhood, deze club, in tegenstelling wat veel mensen zullen denken zeer beslist geen motorclub, ziet er ruig uit, leren jasjes als clubtenue, tatoeages, maar hierachter schuilt een hechte groep vrienden en vriendinnen die klaar staan voor hun medemens, geheel belangeloos! Voor de speeltuin hebben ze een doneeractie op touw gezet voor materialen om alle speeltoestellen van een nieuw verfje te voorzien. Daarnaast sponsors gezocht die materialen wilden doneren. Als eerste werd een aantal weken geleden de speeltoestellen helemaal schoongemaakt met een spons en een emmertje sop, gelijk werd de inventaris opgemaakt wat er allemaal aan materiaal nodig was.

Deze week was het zo ver, de weergoden waren ons goed gezind en de speeltoestellen werden geschuurd, in de primer gezet en van hun nieuwe verflaag voorzien. Andere vrijwilligers waren met behulp van een graafmachine druk bezig om oude toestellen te verwijderen, compleet met betonblok was dit soms een hele toer! Ook werden er toestellen verplaatst zodat ze beter tot hun recht kwamen. Afgelopen dinsdag leek de speeltuin wel op een slagveld, grote bergen zand, gaten in de grond links en rechts wat betonblokken, een berg oud ijzer wat door de Militum dankbaar werd meegenomen, verkocht en weer een pot verf van werd gekocht welke weer uitgesmeerd werd op een speeltoestel. De speeltuin verzorgde de lunch, op woensdag werd er een voortreffelijke lunch verzorgd door de buurtkerk.

Anita keek soms wat angstig naar buiten met het idee: hoe moet dit ooit nog goed komen…..er werd haar verzekerd dat alles in orde zou komen en ze zich geen zorgen hoefde te maken! Als troost mocht ze ook plaats nemen in de graafmachine en zelf aan de slag. (Het ging haar best goed af!)

Donderdagmorgen zag het er al een heel stuk beter uit, de grote groep zette er hun schouders onder, de laatste toestellen werden van hun verflaag voorzien, het terrein werd geëgaliseerd, er werd een vrachtwagen speelzand gebracht (paste net door de poort!) en onder de speeltoestellen werd een nieuw laagje zand aangebracht

Na vier dagen hard werken hadden de vrijwilligers en de Militum Brotherhood veel eer van hun werk de speeltuin ligt er keurig bij klaar om de vele kinderen die hier dagelijks spelen weer te ontvangen.

Morgen vrijdag 2 april om 11 uur wordt de speeltuin heropent en hiermee ook het nieuwe speelseizoen. Dit begint traditioneel met het zoeken van paaseieren welke door de paashaas in de speeltuin zijn verstopt. Daarna zijn er voor de liefhebbers nog springkussens en een lekkere suikerspin.

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel