Woensdagmiddag 10 mei vindt de officiële (her)opening plaats van Espressobar de Draak in het Eemhuis. Jong en oud zijn die dag van harte welkom vanaf 14.30 uur. Na de opening is er voor volwassenen gratis koffie te verkrijgen en kunnen kinderen tot en met 7 jaar (rond 15.00 uur) naar het voorleesfeestje rondom het prentenboek Held op sokken. Kinderen en jongeren vanaf 8 jaar kunnen kijken naar de film Hoe tem je een draak? in de Keizaal. 

Om de opening van de vernieuwde Espressobar te vieren, is er van maandag 8 mei tot en met zondag 14 mei iedere dag een andere consumptie te verkrijgen voor maar € 1,-. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd en daarmee kans maken op een drakenknuffel. De kleurplaten zijn vanaf deze week af te halen in de Bibliotheek het Eemhuis. 

Activiteiten
Na het officiële moment op 10 mei kunnen kinderen tot en met 7 jaar terecht bij de jeugdafdeling om te luisteren naar het verhaal van het prentenboek Held op sokken. Na het voorlezen door een voorleesconsulent van de Bibliotheek Eemland kunnen zij meedoen aan de kleurwedstrijd. Op hetzelfde tijdstip kunnen kinderen vanaf 8 jaar genieten van de filmvoorstelling Hoe tem je een draak? in de Keizaal. De toegang voor alle activiteiten is helemaal gratis! Het is wel fijn als u uw kinderen van te voren aanmeldt viawww.bibliotheekeemland.nl.