Een residentie is, letterlijk, een plaats waar iemand of iets verblijft. De term slaat doorgaans op de al dan niet officiële woning (ambtswoning, paleis) van een persoon met een (hoge) functie.

In dit geval, is de Kabouterhut de officiële “residentie”van de Carnavalleien, met Prins Tunus 42 en zijn Hofdame, te weten Kevin en Desiré  van de Carnavalleien. De al eerder genoemde “kerkers”van de Kabouterhut is de thuisbasis van deze succesvolle vereniging. Dat de carnaval is losgebarsten, moge wel bekend zijn. Met de sleuteloverdracht op 24 februari, van de stad Amersfoort, door de Loco-Loco Burgemeester, Wethouder Fleur Imming aan Grootstad Sint Joris, is Amersfoort gewijzigd in Keientrekkers .

Het gevolg, het komende weekeind is er volop carnaval. De aftrap was gisterenavond, maar vandaag zaterdag 25 februari, was de “residentie”van de Carnavalleien te toneel van een bonte stoet van carnavalsvierders.

Rond 19.30 waren richting de BW laan, al de meest vreemde creaties aan de wandel en tegen de klok van 20.00 uur kwamen de eerste “gasten” ten kastele” van de residentie. Dj Martin zorgde voor de nodig muzikale omlijsting en de rij gasten vulde zich gestaag.

Prins en “gemaal” ( bijna) waren zichtbaar wat vermoeid door de vele optredens “ten lande”, maar zoals beiden beaamden, “we gaan door”, ondanks een lichte voedselstoornis bij beiden. Met voorzichtige danspassen kwam het stel uiteindelijk toch in de polonaise stand.

De vele, vaak gezelschappen met eendrachtige kleding, vermaakten zich uitstekend en Neuzenvreugde maakte zich ook al op om de toeters eens flink te laten blazen. De vraag was echter of dat allemaal wel ging passen in de Kabouterhut. De gang. trappenhuis en buiten stonden diverse “pluimage’s” te wachten om binnen te komen. Uiteindelijk is dit natuurlijk gelukt.

Bij Neuzenvreugde was nog een bijzonderheid. John Veenendaal moest op Facebook 111 like’s krijgen, om mee te mogen spelen met de kapel en wel op zijn mondharmonica.  Wel zowel de “like’s” als het meespelen is inmiddels een feit. Onder een geweldig juichend publiek speelde John zijn solo nummer.  De vele felicitaties en omhelzingen, mogen deels worden toegewijd aan het feit dat hij als glas bier verkleed was.

Het werd een dol drieste avond en gezegd moet worden dat er bijzonder veel aandacht is besteed aan de carnavalsoutfit. De mooiste creaties werden gedragen, met hier en daar een diepere achtergrond.Ten tijden van dit schrijven was het feest nog gaande.

Hoeveel bezoekers uiteindelijk de “residentie”hebben bezocht, is moeilijk in te schatten. Het was “VOL” en uitermate gezellig. Op naar morgen voor de tweede carnavalsavond in de Kabouterhut en de traditionele carnavalsoptocht in Hoogland.

Verslag en foto,s Karel van Rooy

Fotoreportage ( klik hier)