21 tot 28 april is nationale sportweek. Hockeyclub Amersfoort (AMHC) doet hier aan mee met 2 activiteiten. Op zaterdag 21 april is er een open dag en woensdagmiddag 25 april is er een open sportmiddag. Kinderen van de basisschool kunnen op die dagen ervaren hoe leuk hockey is.

Op zaterdag 21 april staan ouders en spelers van 9 uur tot 1 uur klaar om al je vragen te beantwoorden over hockey bij AMHC. Op zaterdagochtend vanaf een uur of negen speelt de F-jeugd (groep 4 van de basisschool) op 1/8e veldjes. Ook rond die tijd spelen de kinderen uit de E-jeugd in 6- of 8 tallen competitie op kwart-velden en halve velden. Vanaf de D-jeugd (groep 7 en 8 van de basisschool) wordt op hele velden in elftallen gespeeld.

Op de woensdag 25 april kun je zelf meedoen aan een breed scala aan hockey-activiteiten.
oVanaf 13:30 tot 14:00 ontvangst voor kinderen uit groep 3 tot en met groep 5 van de basisschool. van 14:00 tot 15:00 is er een afwisselend en leuk programma voor deze groep.
oVanaf 15:30 tot 17:00 ontvangst en activiteiten voor kinderen van groep 6 t/m groep 8.
Om voorbereid te zijn op het aantal kinderen, vragen wij je om je op te geven voor deze sportmiddag door een bericht te sturen aan opendag@hockeyclub-amersfoort.nl met vermelding van je naam, geboortedatum en school.

De Amersfoortse Mixed Hockeyclub, zoals de club officieel heet, bestaat dit jaar 100 jaar. Op een goed bereikbare locatie aan de westkant van Amersfoort naast het bosbad, vind je het gezellige en mooie complex van AMHC, bestaande uit 5 velden en een splinternieuw clubhuis.

Sinds de aanleg van het 5e veld een paar jaar geleden is nog ruimte voor groei van het aantal jeugdleden. Beleid van AMHC is om kinderen die willen hockeyen, in staat te stellen lid te worden. In veel leeftijdsgroepen lukt dat ook zolang het maximale aantal kinderen in de betreffende groep nog niet is bereikt. Als er geen plaats beschikbaar is in een team en er onvoldoende kinderen zijn om een extra team te vormen, bestaat een beperkte mogelijkheid om alleen trainingslid te worden.

Wil je jezelf nu al inschrijven? Inschrijving voor komend seizoen gaat gemakkelijk en snel via het inschrijfformulier op www.hockeyclub-Amersfoort.nl (bij Info). Als het maximale aantal inschrijvingen voor een leeftijdsgroep is bereikt, is de datum van inschrijving bepalend voor het wel of niet lid kunnen worden.

Adres: Barchman Wuijtierslaan 234, Amersfoort (naast het Bosbad).

Bron: Stad Amersfoort