speeltuin soesterkwartierIn maart wordt er een leuke nieuwe tentoonstelling geopend in het Wijkmuseum.
De tentoonstelling gaat over de geschiedenis van alle Speeltuinen in het Soesterkwartier .

De oudste speeltuin was de Speeltuin Soesterkwartier aan de Noordewierweg (voorheen Zonnebloemstraat).

De speeltuin bestaat dit jaar alweer 90 jaar. Het was ook de eerste speeltuin van Amersfoort. En later, na de Tweede Wereldoorlog volgden de speeltuinen Irene, en Rivierenbuurt. En niet alleen dit jubileum wordt gevierd. Ook de speeltuin in de Rivierenwijk heeft zijn 70 jarig bestaan te vieren.

Hier volgen twee oproepen

Het Wijkmuseum is op zoek naar leuke voorwerpen en foto’s die ons herinneren aan de speeltuinen van vroeger. Misschien kent u bijvoorbeeld iemand die een verzameling heeft waarmee we een miniatuurspeeltuin zouden kunnen opbouwen. Ideeën en suggesties zijn heel erg welkom. Bel of mail Joke Sickmann, 033-46113737
Of kom eens langs in het Wijkmuseum, op zaterdag van 11-16.00 uur, St. Bonifaciusstraat 61. Daar kunt u dan meteen de nieuwste uitgave van het boek “Dit is het soesterkwartier” inzien.

Het Soesterkwartier kent ook een leuke speelplaats op de Wagenwerkplaats. Dat is de Verkeerstuin. Iedere zondag van 14.00-16.00 uur en ook op woensdagmiddag van 13.00-15.00 uur kan je daar gratis skelteren. De Verkeerstuin zoekt vrijwilligers. Iets voor u, of kent u iemand die zou willen komen helpen? Volg de link.