Havana (89)Ook Soesterkwartier, 24 januari. In de wijkkalender verschijnt een activiteit van het muziek Duo, “Die Twee” De opname vindt plaats zondag 25 januari na 15.00 uur in cafe-Havana aan de Soesterweg.

Uit de aangeleverde informatie blijkt, dat men een videoclip gaat maken van een nieuw “carnavalslied / Hollandse meezinger met de titel. “Bier, Fris en Wijn. Uiteraard zijn bezoekers welkom om mede als figuranten te dienen. Daarnaast ontvangt de redactie een verzoek om hier ook bij aanwezig te zijn.

Zo gezegd zo gedaan. Café Havana was rond de vermelde tijd redelijk goed gevuld met nieuwsgierige muziekliefhebbers. Met name de bezoekers van het Hollandse genre waren vertegenwoordigd. Een grote videocamera op poten, diverse belichtingen en een paar mensen die er duidelijk uitzagen als “artiest” wees al snel op hetgeen zou moeten gebeuren, waarbij deze verslaggever onmiddellijk gewezen werd dat er tijdens de opnames niet geflits mocht worden. Hetgeen natuurlijk vanzelf spreekt.

Havana (72)Kort daar op, werd een eerste video opname gemaakt van het Duo “Die Twee” achter de bar, daarna voor de bar en nog een paar verschillende locaties in het café. Telkens vanuit de ander videostandpunt een opname makend. Dat “Die Twee” er nog Twee bij hadden bleek wel toen er ook twee dames deel uit maakten van het ingezongen lied, getiteld, “Bier, Fris en Wijn.

Tussen de “take one/ take twoo en take veel, was er even gelegenheid om met een der zangeressen van gedachten te wisselen. Aan het woord is Sandra Marché, echtgenote van de zanger Marco. Zij vertelde dat het Duo eigenlijk bestaat uit 4 personen. Namelijk, Marco Marché, Martin Dhamarco en Cobie Stuivenberg. Ze wisselden nog wel eens van samenstelling als Duo en de ene keer was het Marco en haarzelf en dan weer met het andere koppel en/of de beide mannen samen. Het repertoire was niet alleen Hollandse meezingers. Er was duidelijk ook voorkeur voor bv. de muziek van Elvis Presley en zijzelf was een fan van Amy Winehous. Enige gelijkenis was wel te bespeuren.

Havana (41)Na deze korte  intermezzo was de opname ploeg onverbiddelijk en moest het Duo nog een paar maal aan de slag, nu met zichtbaar het publiek in beeld. Natuurlijk maak je dit dan zo realistisch mogelijk dus alle bezoekers werden even verzocht naar buiten te gaan. Op het teken van de cameraman mocht men dan weer als verraste bezoeker naar binnen terwijl de camera liep en het bewuste muzieknummer werd gepresenteerd.

Hierna werd het muziek gedeelte overgenomen door Milano-Sound die de rest van de middag/avond zou opvullen.

Havana (12)Al met al, een leuke ervaring eens mee te maken hoe een dergelijke muziekclip ter plaatse wordt gemaakt.

Verslag en foto, Karel van Rooy.

Foto impressie.