Wauw dat was dag 1. Het Soesterkwartier. Wij Jannen hadden geen idee hoe het zou gaan lopen. Maar voor 12 uur kwam de eerste al aangewandeld. De hele dag druppelde dat zo een beetje door. Je zag de groepjes al aankomen. Gezellig babbelen bij de tent en dan gingen ze op pad. Tussendoor gingen we even kijken waar de groepjes uithingen. Dan zag je ze door de wijk lopen met hun witte tasjes wel of niet al gevuld met spullen om thuis pannenkoeken te bakken. Wat sommige kinderen niet wisten, dat was een verrassing. Zoals een jongetje zei “dat is mijn lievelingseten”. Dus die had de dag van zijn leven. O ja, de wandeling was ook leuk haha.
Kinderen wilde wel langer blijven lopen tussen de dahlia’s. Voor velen had de wijk toch wel leuke verrassingen. Dat er zoveel bijen in een bijenkast zitten wist men niet. Wat we ook hoorde, dat de kinderen tijdens de wandeling lekker gaan spelen in de verschillende speelplekken. Of ze gaan shoppen op de Noorderwierweg. Dus al met al lopen de wandelaars echt op z’n Jan Boerenfluitjes door de wijk.
We hadden voor de grap gezegd dat als je hard op de Jan Boerenfluitjes floot de koeien dat hoorde en ze zouden komen. Oeps dat namen kinderen heel serieus. Dus toen we keken waar de laatste groepjes liepen, hoorden wij ze al van verre. Maar het meisje blies heel hard zei ze maar nog geen koe gezien. De blik van opa zei genoeg. Het spel tot het einde volgehouden. Sorry (groot)ouders. haha.
Koos de Koe was aan het eind ook moe. Grappig dat toen Jonah zijn pak uit had een meisje aan hem vroeg ” waar is de koe”?
Al met al een gezellige dag. Waarbij het ons opviel dat de wandelaars echt tussen de 5 en 75 jaar waren.
Wij hebben de leukste vakantiebaan van de hele wereld.