07310034Vrijdag 31 juli was al weer de laatste dag van de Voetbal Clinic. Eerst zouden er hamburgers gegeten gaan worden om vijf uur, dit werd iets later omdat de stoppen doorgeslagen waren. Drie grill-platen was wat veel zo “vond” het elektra-net. Toen het probleem opgelost was, werden de hamburgers deels op platen en deels in de frituur gebakken. De pasteitjes die om vier uur tijdens de kookworkshop gemaakt werden waren te snel op voor de camera. Er waren ook halal burgers, al bleken dat er toch net te weinig. Alternatief was een broodje gezond. Broodjes waren er genoeg, ook kaas, sla, tomaten, augurk en komkommer was ruim aanwezig om de broodjes gezond te maken. En ze smaakten!

Daarna begon het voetbalspel weer. Met doelpunten, valpartijen, 20150731_193123af en toe onenigheid, maar vooral veel enthousiaste spelers. Tussendoor weer toneelstukjes die, net als op de vorige avonden weer een enthousiast geconcentreerd publiek hadden. Alle kinderen zaten er vol aandacht naar te kijken en luisteren! En in elk geval kwamen de humor en de boodschap binnen. Of de boodschap blijft hangen zal de tijd leren.

20150731_201428Na het spel de laatste avond voor de Scouts, die schitterden door afwezigheid! Of ze hebben in de luchtballon gezeten met een verrekijker? Evengoed werden er weer flink wat doeltreffers gemaakt. Sommigen schoten zo hard dat de keeper een beschermende outfit nabootste. Vangballen, achterballen, en treffers ze maakten dat de keeper al z’n spieren in beweging moest hebben. Spagaat maken, zand-happen, en tegen de paal klappen hij deed het allemaal waarvoor dank! Thomas, de keeper van vrijdagavond, mag bijkomen van de blauwe plekken.

Twee penalty-scorende winnaars, de eerste en tweede plaats, 20150731_201539gingen met voetbalkousen naar huis. B.A.S. bij monde van Oeds Blok dankte de kinderen, de ouders, de Speeltuin en de fotografen. De samenwerking werd door zowel Mani (Speeltuin Vereniging Soesterkwartier- aan de Noordewierweg), als door het team van B.A.S. als bijzonder leuk en geslaagd ervaren…. Op naar een volgende, ook dan ongetwijfeld weer succesvolle samenwerking. Graag doen we dan weer verslag!

Dank aan Oeds, Petra, Lianne, Thomas, Timo, Wilbert, Leo en Annemiek, die samen het team vormden en deze dagen organiseerden, Top!

Verslag en foto’s Ngie